Jazzdans

Je wil jazzdans volgen omdat je maar niet genoeg kan krijgen van bewegen op muziek, omdat je je eigen mogelijkheden wil ontdekken, omdat je een mooie afwerking wil en natuurlijk omdat dansen je passie is.

De jazzdanslessen zijn er voor de meest gemotiveerde funky dansers om de puntjes op de ‘i' te zetten. De lessen zien er dan ook helemaal anders uit. Het accent ligt op techniek, wat wil zeggen dat we een aantal dansbewegingen aanleren en inoefenen totdat ze perfect worden uitgevoerd. Slechts heel af en toe wordt er een echte choreografie ingeoefend.

We verlangen dat je er elke les bent, want je zal overladen worden met nieuwe informatie en beetje bij beetje leer je hoe je de bewegingen het best kan uitvoeren. Je moet begrijpen dat wanneer je te veel lessen mist, je niet meer in aanmerking komt om in het volgend schooljaar deze jazzles te volgen.

Niet alleen tijdens de lessen wordt een enorme inzet van je verwacht, maar ook thuis. Sommige technieken zoals lenigheid en draaitechnieken moet je elke dag inoefenen als je vooruitgang wil boeken.

De groepen worden ingedeeld op leeftijd en dansniveau.
De auditie in mei dient als evaluatie en iedereen krijgt dan een persoonlijk rapport van zijn inzet, dansbeleving, technische vooruitgang,…

Naast de algemene kledingvoorschriften van de funky lessen, dans je in de jazzles op foot thongs en zijn loshangende T-shirts uit den boze. Je romp moet vrij zijn van losse kleding opdat alle bewegingen duidelijk zichtbaar zijn.

Juwelen als oorbellen, horloges en armbanden laat je uiteraard thuis. Ze zijn niet welkom in de les omdat ze een gevaar kunnen vormen voor jezelf of voor anderen wanneer ze in elkaar haken.

Loshangende haren zijn storende factoren en er wordt van je verwacht je haar in een stevige dot te dragen. Al je haar moet vastzitten met extra speldjes aan de zijkant.

Kan je je in deze afspraken vinden en wil je deelnemen aan de auditie, geef ons een seintje!

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij Leen.

Terug naar het overzicht