Kleuterdans bij Het DansAteljee: 'de inimini funk'


Zit je al in de tweede kleuterklas en hou je van bewegen en dansen,
kom je dan elke woensdag of zaterdag uitleven in een dansles, precies op jouw maat!

In de Inimini Funk en Teeny-weeny Funk gaan de kleuters van de 2e kleuterklas op ontdekkingsreis in de wereld van de dans.
Improviseren en bewegen op muziek vormen de basis van deze lessen. Spelenderwijs leren kleuters de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam kennen.
Groot of klein, bewegend of stil, snel of traag: vanuit grote bewegingscontrasten worden de kinderen gestimuleerd te dansen.

3e Kleuterklassers zijn welkom bij de Mini Funk of Small funk. Ook hier ligt de nadruk op het verkennen van de ruimte en de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Meer en meer worden er echte dansjes aangeleerd en worden de basispassen van jazz en hiphop op een speelse wijze geintroduceerd.

We combineren spel en muziek en leren ons lichaam controleren. We houden van leuke tussendoortjes zoals ‘schrijfdans’ en ‘volksdans’
Kleuterdans is niet alleen geweldig leuk, het draagt bovendien zijn steentje bij aan de ontwikkeling van het kind. Niet alleen de muzikaliteit en het ruimtegevoel, maar ook de grove motoriek, coördinatie en concentratie worden gestimuleerd.
Natuurlijk worden alle opdrachten muzikaal begeleid, zodat vanaf het begin muziek, beweging en dansplezier samengaan.

De lessen staan onder toezicht van Leen Bridts, die in Het DansAteljee wekelijks de pannen van het dak swingt en als kinesitherapeute gespecialiseerd is in de psychomotoriek bij kinderen.

Terug naar het overzicht