Danspedagogen

Leen
Leen Bridts
 
Matthias
Matthias Cornelis
 
Marthe
Landuyt Marthe
 
Katrien
Katrien Claesen
 
Louise
Louise Van Looveren
 
Damien
Damien Ronsse
 
Niels
Niels Mampaey
 
Michiel
Michiel Van den Berghe
 
Alexandra
Jeremy Lepine
 
Francis
Francis Raes
 
Nikki
Nikki Van Den Wijngaert
 
Eva
Eva Jansen
 
Eline
Eline Cosaert
Noemi
Noemi Belloy
Nick
Nick De Vucht
 
Miguel
Miguel Espin
 
astrid
Astrid Tinel
logo
Yasmine Van Damme
 
robbe
Robbe Devos
 
lucca
Lucca Van Brussel
 
karen
Karen Steukers
logo
Margot Lambrechts
sylke
Sylke Pype

Het DansAteljee werkt voor masterclasses, workshops en opleidingen samen met docenten uit binnen en buitenland.

 

Leen Bridts (1978) - Artistieke Leiding - Jeugdsportcoördinator

Leen BridtsHet dansverhaal van Leen Bridts begint in 1989 wanneer ze naar Kontich verhuist en ze inschrijft voor jazzdanslessen bij de Koninklijke Turnkring Sparta. Al snel laat ze zich van haar beste kant zien en enkele jaren later danst ze 5 uren per week. Als jongste bij de gevorderdengroep zet ze haar beste beentje voor, danst ze mee aan de top en behaalt verschillende nationale prijzen.

Op 15-jarige leeftijd krijgt ze voor het eerst een groep dansers onder haar leiding en gaat de bal aan het rollen. Ze richt pre-jazz in bij KT Sparta en begeleidt een paar jaar later ook de semi-gevorderden. In 1997 start ze met funklessen bij de Gezinsbond (toen nog de Bond van Grote en Jonge Gezinnen), neemt zelf deel aan verscheidene dansstages en geeft haar enthousiasme door aan haar jonge dansertjes. Al snel barst het uit zijn voegen en in 2000 is het eindelijk zo ver en wordt haar droom werkelijkheid. Het DansAteljee wordt opgericht en neemt met 125 leden een mooie start.

Terwijl Het DansAteljee jaarlijks groeit en nu al de grootste sportvereniging is in Kontich, blijft Leen nationale en internationale dansstages volgen en neemt ze wekelijkse lessen bij Guy Pauwels, Jac Delsing, Kristof De Proft e.a. Jazzdans, hiphop en Afrikaanse dans staan vaak op het programma. Naast al deze dansactiviteiten studeert Leen aan de Gentse Universiteit waar ze in 2001 afstudeert als licentiate in de Motorische Revalidatie en de Kinesitherapie. In 2001 start ze met een eigen praktijk vooral gericht op kinderen met psychomotorische problemen.

Leen blijft actief als danspedagoge en geeft met veel plezier haar danskennis door aan kinderen en volwassenen, niet alleen bij Het DansAteljee, maar ook tijdens dansstages bij verschillende organisaties, sportdagen op school, fitnescentra en verenigingen. Het succes zit hem in haar geduldige aanpak en haar bruisend enthousiasme!

Met haar wedstrijdteams Jazz Unlimited en Jazz Explorers behaalt ze jaarlijks tal van mooie prijzen. In 2010 ontvangt ze voor het aangrijpend dansstuk over het milieu "course of nature" de prijs voor "Beste Choreografie" van het Prague Dance Festival uit 74 deelnemers van over de hele wereld. In 2011 palmen haar teams de meeste gouden plaatsen in op het Nationaal Jazz- en Modern Danstornooi te Leopoldsburg en sindsdien zijn haar groepen niet meer uit de top 3 weg te krijgen.

Momenteel is en blijft Leen de drijvende kracht achter het DansAteljee, houdt ze vanuit haar kinesitherapeutische opleiding een oogje in het zeil, runt ze haar eigen kinepraktijk en heeft ze haar handen vol met haar gezinnetje. Een bezige bij dus, die Leen, maar we kennen haar niet anders.

Matthias Cornelis (1990)

Matthias CornelisMatthias Cornelis heeft de danskriebels al van jongs af aan te pakken. Als 8-jarige begint hij te dansen bij Leen Bridts. Meteen datzelfde jaar danst hij zijn eerste show. Er volgen er nog vele. In 2000 wordt Het DansAteljee opgericht en van in het begin volgt Matthias er funkydance en later ook jazzdance.

In 2005 wordt hij geselecteerd voor het demoteam Jazz Unlimited van Het DansAteljee. Met dit team neemt hij deel aan danswedstrijden over heel België en behaalt hij verschillende prijzen. Onder de naam Funk Unlimited nam dit team in 2008 deel aan de Hiphop Dance Awards in Den Helder (NL), waar ze meteen een podiumplaats veroverden. Datzelfde jaar namen ze het meteen op tegen 'de groten' en behaalden een 10de plaats op de Belgische kampioenschappen te Gent. In 2010 wint hij met dit team het Prague Dance Festival in de categorie Contemporary Dance met de choreografie "Course of Nature" een eveneens bekroonde choreo van Leen Bridts.

Naast zijn danscarriere studeert hij kinesitherapie aan de universiteit van Gent. Matthias is ook actief in de Kontichse jeugdwerking. Hij werkte reeds mee aan plaatselijke festivals zoals Schoolrock, De Zomernachten, … In de vakantie is hij ook nog eens actief als hoofdmonitor op de Speelpleinen. Matthias volgt regelmatig cursussen en danstages hiphop, streetdance, jazz, hedendaagse dans, … bij o.a. Arabesque,De!Kunsthumaniora, Terpsichore en Fitopia. Matthias danst bij DA Funk, Jazz Unlimited en Black Jazz en geeft ook les in Het DansAteljee. Ook buiten Het DansAteljee staat hij zijn mannetje in de danswereld. Hij schopt het tot in de Bootcamp van het populaire televisieprogramma So You Think You Can Dance.

Sinds 2007 heeft hij de leiding over een exclusieve jongensgroep. Hiernaast traint hij ook enthousiast de eerste generatie hiphoppers van het DansAteljee. En met succes! In 2010 wordt het demoteam D.A. Squad geselecteerd - na een knappe 6e plaats op het BK - voor het Wereldkampioenschap Hiphop te Eindhoven. Ze eindigen in de top 20 op wereldniveau. Later dat jaar behalen de hiphop wedstrijdteams hun eerste gouden plaatsen op het Nationaal Jazz- en Modern Danstornooi te Leopoldsburg. Een fantastische prestatie, de perfecte start voor de hiphopafdeling.
Wanneer hij afstudeert als Master in de kinesitherapie, blijft hij zijn teams uitdagen en laat hij de Hiphop "boomen" in Kontich!

Miguel Espin (1962)

De danscarriere van Miguel start in zijn geboorteland Ecuador waar hij klassiek ballet studeert bij 'Casa de la Cultura' en vervolgens afstudeert aan het 'Instituo Nacional de Danza Raymon Mauge Thoniel'. Hij danst bij het 'Ballet de Guayaquil' en bij de 'Compañia Nacional de Danza' als half-solist. Grote rollen worden voor hem gereserveerd in 'Le spectre de la Rose', 'Graduations Waltz', 'La Bayadere' en 'Las Silphyde'. In 1984 wordt hij geselecteerd voor deelname aan de 'New York International Ballet Competition' als vertegenwoordiger van Ecuador. In 1986 trekt hij op tournee met de Compañia National naar dansfestivals in Europa. Hij danst bij de Opera Royal de Wallonie en in de musical 'Oklahoma', de balletten 'Coppelia' en 'La fille mal gardée'. Van 1988-1996 danst hij bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en In de opera 'Tannhäuser' en 'La Traviata' als solist. In 2011 studeert hij af aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Hogeschool en behaalt hij zijn diploma als klassieke dansleerkracht.
Voor de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Mortsel/Kontich neemt hij de lessen die doorgaan in Het DansAteljee voor zijn rekening.

Louise Van Looveren (1998)

LouiseAls 6-jarige start Louise in het DansAteljee en al snel had ze de microbe te pakken.  Na 4 jaar Funk te hebben gedaan, zoekt Louise een nieuwe uitdaging en beslist ze om ook jazzlessen te volgen. Dit zorgt alleen maar voor nog meer liefde voor dans en nog eens twee jaar later neemt ze met succes deel aan de Hiphopaudities. Dit is het begin van enorm leuke en drukke dansjaren.
Wanneer moderne dans zijn intrede doet bij Het DansAteljee, past ze haar planning aan om deze lessen ook te kunnen combineren met haar studies en het lesgeven. Momenteel schoolt ze zich bij in partnerdans en voorziet zij het jonge talent bij Het DansAteljee van boeiende funklessen vol toffe choreos. Sinds 2016 neemt ze ook de lessen voor de kinderen met een beperking voor haar rekening en mogen de Happy Funk-dansers zich helemaal uitleven in haar lessen!

Eva Jansen (1997)

Als 4-jarige kleuter begint Eva aan met danslessen bij dansschool Walkiers in Lier. Na 2 jaar stort ze zich op tennis,traint verschillende uren per week, houdt van de competitiesfeer, maar het dansen blijft kriebelen. Op 9-jarige leeftijd hangt Eva de tennisracket aan de haak en schrijft ze zich in bij Het DansAteljee.
Vol enthousiasme gaat ze wekelijks naar de funkles, maar daar blijft het niet bij. Ze kan zich ook helemaal vinden in de hiphopstijl, en ook de lessen modern volgt ze met plezier. Met het hiphopwedstrijdteam neemt ze met succes deel aan tal van wedstrijden en scoort ook altijd goed op het Belgisch Kampioenschap. Na haar middelbare studies in Sint Norbertus te Duffel, kiest ze voor een opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit Antwerpen. Dans blijft een passie. In 2015 start ze met het geven van funk- en hiphoplessen aan het stormend talent in Het DansAteljee.

Niels Mampaey (1997)

niels

Nick De Vucht

Nick ...

Jeremy Lepine(1992)

jeremyJeremy behaalde zijn graduaat bij the Royal Academy Of fine Arts of Brussels (Ballet / Contemporary) en is oprichter/choreograaf van Yetsirah Company. Na het geven van een masterclass bij Het DansAteljee begon een leuke samenwerking en neemt hij de jazzlessen van de gevorderde dansers voor zijn rekening. Wanneer hij niet in HDA is, vind je hem als docent op internationale dansstages of zetelt hij in een of andere wedstrijdjury.

Michiel Van den Berghe (1988)

michielAls 7 jarige leert Michiel zijn eerste streetdancepassen aan en is hij meteen verkocht. Na 5 jaren intensief streetdance gaat hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en start hij met jazzdans bij Maggie Toussaint. Daar klimt hij al snel elk jaar een groep hoger en start hij ook met de klassieke opleiding om zijn techniek te verbeteren. Maar Michiel wil meer en ook hiphop en salsa voegt hij al snel toe aan zijn programma.
Hiphop blijkt helemaal zijn ding en hij volgt bijscholingen om zich tot lesgever te vervolmaken.
Om zijn niveau te kunnen inschatten op gebied van dans, schijft hij zich in voor het dansprogramma SYTYCD seizoen 3.
Tijdens deze unieke ervaring blijft hij bijleren en behaalt hij de 2de liveshow (top16). Deelname aan dit programma triggert zijn interesse in de moderne dans en na deze deelname in 2011, verkent hij de mogelijkheden om moderne dans en hiphop te combineren. Modern Fusion is daarom op het lijf van Michiel geschreven en deze stijl doceert hij ook bij Het DansAteljee.

Francis Raes (1935)

Francis begon zijn opleiding bij Jos Brabants en sloot deze af aan de school van de Koninklijke Vlaamse Opera, o.l.v. Jeanne Brabants. Tegelijkertijd volgde hij een opleiding als acteur aan het Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Hij kreeg een contract als danser bij het Ballet van de Vlaamse Opera, maar besloot zijn balletopleiding te vervolmaken in Londen aan de school van The Royal Ballet.
Na zijn carriere als danser was Francis 22 jaar balletpedagoog aan het Conservatorium van Brugge en is nog steeds zien op het podium in diverse karakterrollen, zoals dr. Coppelius in Copelia.

Eline Cosaert (1995)

Als 6-jarige start Eline bij Het DansAteljee. 8 jaar later ruilde ze haar tennislessen in voor een tweede dansuur.  Al snel stond er nog meer dans op Elines planning want toen de  hiphoplessen van start gingen  stond Eline op de eerste rij om in te schrijven.
Na haar studies “jeugd – en gehandicaptenzorg” in het Sint – Norbertus Instituut in Duffel start ze aan de opleiding “kleuteronderwijs” aan Thomas More te Mechelen. In de zomer van 2016 zien ze haar graag komen bij de Speelkriebel in Duffel waar ik mijn danskriebels al spelend kon doorgeven aan de kinderen.
Bij Het DansAteljee neemt ze momenteel de afdeling “Happy Funk” voor kinderen met een berperking onder haar hoede en kijkt ze er week naar uit om samen met deze geweldige dansers plezier te beleven in de lessen

Katrien Claesen (1998)

karen

.

Damien Ronsse (1994)

damienDansen is altijd al aanwezig geweest in het leven van Damien. Hij start met dansen in de lagere school was. Voorzichtig zet hij zijn eerste danspasjes in de lessen 'Dance Moves' en 'Street Moves' van Jessie Bettio. Na deze lessen bij Fitopia volgt hij een jaar hiphop bij X-essência en een jaar later, vindt hij de uitdagingen die hij zoekt in Het DansAteljee. Sinds 2006 danst hij in de Funklessen van Leen Bridts en een jaar later neemt hij een extra lesuur bij Matthias Cornelis. Al snel voegt hij ook HipHop en Jazz en modern fusion toe aan zijn lessenpakket..
Naast de vele uren die Damien spendeert aan dansen, doet hij ook zijn best om een uitstekende student te zijn. Na Wetenschappen-Wiskunde aan het Sint Ritacollege start hij met Biomedische Laboratoriumtechnologie aan de Karel de Grote hogeschool. Eens afgestudeerd blijft hij van de partij en combineert hij een fulltime job met enkele funk en hiphop-lesuren bij HDA.
Dansen en wetenschap zijn écht zijn ding!
Om ook tijdens de verlofperiodes te blijven dansen, volgt Damien graag zoveel mogelijk (inter)nationale dansworkshops en stages. Zo kan je hem vinden in Antwerpen (vanaf de 26e editie van de Internationale Dansstage), Leuven (Streetdance Lesgevers Opleiding) en zelfs Londen (Move It 2012) . Met veel inspiratie en motivatie staat hij klaar om in Het DansAteljee de hiphoppers de coolste moves aan te leren!


Nikki Van Den Wijngaert (1991)

nikki Op 8-jarige leeftijd, schrijft Nikki zich in voor jazzballet bij het Ballet der 3 seizoenen (later pArtair). Na enkele jaren gaat ze meer en meer turnen bij OGK Duffel en raakt het dansen wat op de achtergrond. Maar de danskriebels blijven Nikki achtervolgen en in 2008 schrijft ze zich in voor de jazzlessen bij het DansAteljee en een jaartje later ook voor funk. Ze start met het geven van turnlessen en studeert ondertussen af van de middelbare school.

In 2009 begint ze aan de opleiding 'bachelor in de orthopedagogie' aan de Karel de Grote hogeschool in Antwerpen en springt ze af en toe bij om te helpen bij de 'Happy funk' (een groep in Het DansAteljee voor kinderen die net iets meer aandacht vragen). Een jaar later wordt ze ook ingeschakeld als dansmonitor en geeft ze mee het startsein voor 'acrofunk'.

Wanneer ze afstudeert als orthopedagoge, trekt ze meteen naar Leuven om zich verder te specialiseren en een master in de Pedagogische wetenschappen te behalen.
Tussendoor volgt ze cheerleadinglessen om haar techniek nog wat verder bij te schaven en voor spectaculaire stunts te kunnen zorgen tijdens de Acrofunklessen van het DansAteljee.

Astrid Tinel (1997)

astrid Astrid Tinel start op 6 jarige leeftijd met het volgen van ballet- en jazzlessen, begint haar professionele studies aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen in 2009 en studeert af in 2015. Tijdens haar schoolcarriere krijgt ze al de kans om mee te dansen met het corps de ballet van het Ballet Vlaanderen in Onegin en La Bayadere. Ze volgt ook enkele zomercursussen waaronder aan de Princess Grace Academy in Monte Carlo en de Royal Ballet School in London. Eens toegetreden tot het Ballet Vlaanderen in 2015 als stagiaire danst ze reeds verschillende stukken mee, waaronder Romeo en Julia, Sleeping Beauty en Spartacus.
Sinds 2017 danst Astrid als corps de ballet bij Ballet Vlaanderen en kan je haar aan het werk zien in choreografieen van onder andere Sidi Larbi Cherkaoui, Jeroen Verbruggen, Akhram Khan , . . .

Marthe Landuyt (1998)

marthe ...

...

...

...

Noemi Belloy (1996)

Noemi Als 6-jarige start Noemi met jazzdans bij de Koninklijke Turnkring Sparta. Na een zomerdansstage van Het DansAteljee, is ze meteen verkocht.
Op 9-jarige leeftijd start ze met Funk bij HDA en even later neemt ze er ook jazzdans bij.
Turnen ruilt ze in voor een extra uurtje funk en ook hiphop wordt toegevoegd aan de agenda.
Na haar middelbaar op het Sint-Ritacollege studeert ze nu voor leerkracht lager onderwijs en is ze ook helemaal klaar om lessen te geven in haar favoriete dansschool!

Karen Steukers (2000)

karenOp 6-jarige leeftijd ontdekt Karen dat ze een hevige dansmicrobe te pakken heeft. Ze schrijft zich in voor de funklessen van het DansAteljee. Wekelijks staat ze met volle zin in de dansles en al gauw verdubbelt ze haar aantal dansuren. Haar passie voor dans blijft groeien. Op 12-jarige leeftijd stopt ze met ropeskippen en turnen om deel te kunnen nemen aan de jazzlessen. Hiphop, modern en ballet volgen al snel en tussendoor kan je haar ook altijd vinden in de muziekacademie van Lier, waar ze tot op heden dwarsfluit speelt.
Met veel goesting staat ze klaar om aan de jonge garde van het DansAteljee haar dansplezier door te geven.

Lucca Van Brussel

lucca...

Robbe Devos (1999)

robbe...

Sylke Pype (1997)

sylke Als 8-jarige start Sylke met een dansles op de zolder van een fitnessclub te Wilrijk. Wanneer ze 3 jaar later in Fitopia terecht komt, realiseert ze zich pas hoeweel ze van dansen houdt. Als 11-jarige opent de danswereld de deuren wanneer ze in het wedstrijdteam hiphop terecht komt. Ze slaagt er echter nooit in om zich op haar gemak te voelen bij de competitieve sfeer in de groep en schakelt over naar Het DansAteljee.
Ze kijkt niet meer terug en ontdekt nieuwe stijlen zoals funk, jazz en modern. Haar voorkeur blijft stiekem uitgaan naar dat uurtje hiphop en samen met haar wedstrijdteam behaalt ze nationale en internationale prijzen binnen voor Het DansAteljee.
Haar passie voor urban dance is niet te bedwingen en Sylke is ervan overtuigd om van haar dansers stoere hiphoppers te maken.

Margot Lambrechts (2000)

Margot Als kleuter voelt Margot al snel danskriebels en start ze ballet bij Partair in Duffel.
Op 6-jarige leeftijd schrijft ze zich in voor funklessen bij Het DansAteljee en neemt ze deel aan haar allereerste show: BinnensteBuiten. Van zodra ze kan, doet ze met succes auditie voor hiphop en jazzlessen. Later neemt ze ook graag modern en ballet op in haar weekprogramma.
Op 16-jarige leeftijd volgt ze een opleiding tot dansanimator bij Danskant in Dworp. Na een succesvolle stage in Het DansAteljee behaalt ze het attest van dansanimator in het jeugdwerk. In haar vrije tijd neemt ze graag deel aan dansworkshops. Het is overduidelijk: dansen is een echte passie voor Margot en deze geeft ze graag aan jullie door.

Yasmine Van Damme (2000)

yasmine Na het zien van de opvoering BINNENSTEBUITEN, schrijft Yasmine zich meteen in in Het DansAteljee om zelf van het dansleven te kunnen proeven. Als 7-jarige neemt ze wekelijkse funklessen, maar al gauw is dat niet genoeg en begint ze als stoere meid op 10-jarige leeftijd aan hiphop. Een jaartje later wordt ze aangeraden om te beginnen met jazz, waar ze dan ook met veel vreugde aan deelneemt.
Naast het dansen doet ze gedurende de hele lagere schooltijd aan turnen en tumbling en ergens halverwege neemt ze daar ook nog atletiek bij. Na enkele fantastische dansjaren, wordt modern geïntroduceerd op het DansAteljee. Zonder te lang te twijfelen doet ze ook daar met succes auditie voor.
Ook balletlessen ontbreken niet in haar programma om op technisch vlak helemaal te ontwikkelen. Vanaf 2017 kan ze zich nog verder ontplooien in de dans door zelf vol enthousiasme funklessen te geven.
Dans zal altijd een grote rol spelen in het leven van Yasmine en ze hoopt deze passie ook door te kunnen geven aan de jonge talenten.


airmax asics barbour mizuno celine michaelkors nike okley newbalance nikefree rayban vans