Danspedagogen

Leen
Leen Bridts
 
Matthias
Matthias Cornelis
 
Charlotte
Charlotte Cornelis
 
Katrien
Katrien Claesen
 
Miguel
Miguel Espin
 
Alexandra
Alexandra Neirynck
 
Corentine
Corentine Marquet
 
 Damien
Damien Ronsse
 
Yana
Yana Van Dorst
 
Niels
Niels Mampaey
 
Michiel
Michiel Van den Berghe
 
Louise
Louise Van Looveren
 
Francis
Francis Raes
 
Nikki
Nikki Van Den Wijngaert
 
Eva
Eva Jansen
 
logo
Eline Cosaert
 
 

 
 

Het DansAteljee werkt voor masterclasses, workshops en opleidingen samen met docenten uit binnen en buitenland.

 

Leen Bridts (1978) - Artistieke Leiding - Jeugdsportcoördinator

Leen BridtsHet dansverhaal van Leen Bridts begint in 1989 wanneer ze naar Kontich verhuist en ze inschrijft voor jazzdanslessen bij de Koninklijke Turnkring Sparta. Al snel laat ze zich van haar beste kant zien en enkele jaren later danst ze 5 uren per week. Als jongste bij de gevorderdengroep zet ze haar beste beentje voor, danst ze mee aan de top en behaalt verschillende nationale prijzen.

Op 15-jarige leeftijd krijgt ze voor het eerst een groep dansers onder haar leiding en gaat de bal aan het rollen. Ze richt pre-jazz in bij KT Sparta en begeleidt een paar jaar later ook de semi-gevorderden. In 1997 start ze met funklessen bij de Gezinsbond (toen nog de Bond van Grote en Jonge Gezinnen), neemt zelf deel aan verscheidene dansstages en geeft haar enthousiasme door aan haar jonge dansertjes. Al snel barst het uit zijn voegen en in 2000 is het eindelijk zo ver en wordt haar droom werkelijkheid. Het DansAteljee wordt opgericht en neemt met 125 leden een mooie start.

Terwijl Het DansAteljee jaarlijks groeit en nu al de grootste sportvereniging is in Kontich, blijft Leen nationale en internationale dansstages volgen en neemt ze wekelijkse lessen bij Guy Pauwels, Jac Delsing, Kristof De Proft e.a. Jazzdans, hiphop en Afrikaanse dans staan vaak op het programma. Naast al deze dansactiviteiten studeert Leen aan de Gentse Universiteit waar ze in 2001 afstudeert als licentiate in de Motorische Revalidatie en de Kinesitherapie. In 2001 start ze met een eigen praktijk vooral gericht op kinderen met psychomotorische problemen.

Leen blijft actief als danspedagoge en geeft met veel plezier haar danskennis door aan kinderen en volwassenen, niet alleen bij Het DansAteljee, maar ook tijdens dansstages bij verschillende organisaties, sportdagen op school, fitnescentra en verenigingen. Het succes zit hem in haar geduldige aanpak en haar bruisend enthousiasme!

Met haar wedstrijdteams Jazz Unlimited en Jazz Explorers behaalt ze jaarlijks tal van mooie prijzen. In 2010 ontvangt ze voor het aangrijpend dansstuk over het milieu ‘course of nature’ de prijs voor 'Beste Choreografie' van het Prague Dance Festival uit 74 deelnemers van over de hele wereld. In 2011 palmen haar teams de meeste gouden plaatsen in op het Nationaal Jazz- en Modern Danstornooi te Leopoldsburg en ook de jaren erna zijn haar groepen niet uit de top 3 weg te krijgen.

Momenteel is en blijft Leen de drijvende kracht achter het DansAteljee, houdt ze vanuit haar kinesitherapeutische opleiding een oogje in het zeil, runt ze haar eigen kinepraktijk en heeft ze haar handen vol met haar gezinnetje. Een bezige bij dus, die Leen, maar we kennen haar niet anders.

Matthias Cornelis (1990)

Matthias CornelisMatthias Cornelis heeft de danskriebels al van jongs af aan te pakken. Als 8-jarige begint hij te dansen bij Leen Bridts. Meteen datzelfde jaar danst hij zijn eerste show. Er volgen er nog vele. In 2000 wordt Het DansAteljee opgericht en van in het begin volgt Matthias er funkydance en later ook jazzdance.

In 2005 wordt hij geselecteerd voor het demoteam Jazz Unlimited van Het DansAteljee. Met dit team neemt hij deel aan danswedstrijden over heel België en behaalt hij verschillende prijzen. Onder de naam Funk Unlimited nam dit team in 2008 deel aan de Hiphop Dance Awards in Den Helder (NL), waar ze meteen een podiumplaats veroverden. Datzelfde jaar namen ze het meteen op tegen 'de groten' en behaalden een 10de plaats op de Belgische kampioenschappen te Gent. In 2010 wint hij met dit team het Prague Dance Festival in de categorie Contemporary Dance met de choreografie 'Course of Nature’ een eveneens bekroonde choreo van Leen Bridts.

Naast zijn danscarrière studeert hij voor kinesitherapeut aan de universiteit van Gent. Matthias is ook actief in de Kontichse jeugdwerking. Hij werkte reeds mee aan plaatselijke festivals zoals Schoolrock, De Zomernachten, … In de vakantie is hij ook nog eens actief als hoofdmonitor op de Speelpleinen. Matthias volgt regelmatig cursussen en danstages hiphop, streetdance, jazz, hedendaagse dans, … bij o.a. Arabesque,De!Kunsthumaniora, Terpsichore en Fitopia. Matthias danst bij DA Funk, Jazz Unlimited en Black Jazz en geeft ook les in Het DansAteljee. Ook buiten Het DansAteljee staat hij zijn mannetje in de danswereld. Hij schopt het tot in de Bootcamp van het populaire televisieprogramma So You Think You Can Dance.

Sinds 2007 heeft hij de leiding over een exclusieve jongensgroep. Hiernaast traint hij ook enthousiast de eerste generatie hiphoppers van het DansAteljee. En met succes! In 2010 wordt het demoteam D.A. Squad geselecteerd - na een knappe 6e plaats op het BK - voor het Wereldkampioenschap Hiphop te Eindhoven. Ze eindigen in de top 20 op wereldniveau. Later dat jaar behalen de hiphop wedstrijdteams hun eerste gouden plaatsen op het Nationaal Jazz- en Modern Danstornooi te Leopoldsburg. Een fantastische prestatie, de perfecte start voor de hiphopafdeling.

Dat Matthias graag danst, merk je meteen als je hem bezig ziet. Op zijn danstalent zijn vele meisjes jaloers.

Miguel Espin (1962)

De danscarrière van Miguel start in zijn geboorteland Ecuador waar hij klassiek ballet studeert bij 'Casa de la Cultura' en vervolgens afstudeert aan het 'Instituo Nacional de Danza Raymon Mauge Thoniel'. Hij danst bij het 'Ballet de Guayaquil' en bij de 'Compañia Nacional de Danza' als half-solist. Grote rollen worden voor hem gereserveerd in 'Le spectre de la Rose', 'Graduations Waltz', 'La Bayadere' en 'Las Silphyde'. In 1984 wordt hij geselecteerd voor deelname aan de 'New York International Ballet Competition' als vertegenwoordiger van Ecuador. In 1986 trekt hij op tournee met de Compañia National naar dansfestivals in Europa. Hij danst bij de Opera Royal de Wallonie en in de musical 'Oklahoma', de balletten 'Coppelia' en 'La fille mal gardée'. Van 1988-1996 danst hij bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en In de opera 'Tannhäuser' en 'La Traviata' als solist. In 2011 studeert hij af aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Hogeschool en behaalt hij zijn diploma als klassieke dansleerkracht.

Louise Van Looveren (1998)

LouiseAls  6-jarige start Louise in het DansAteljee en al snel had ze de microbe te pakken.  Na 4 jaar Funk te hebben gedaan, zoekt Louise een nieuwe uitdaging en beslist ze om ook jazzlessen te volgen. Dit zorgt alleen maar voor nog meer liefde voor dans en nog eens twee jaar later neemt ze met succes deel aan de Hip Hop audities. Dit is het begin van enorm leuke en drukke dansjaren.
Wanneer ‘moderne dans’ zijn intrede doet bij Het DansAteljee, past ze haar planning aan om deze lessen ook te kunnen combineren met haar studies en het lesgeven.  Momenteel houdt ze het op funk en modern en voorziet zij het jonge talent  bij Het DansAteljee van boeiende funklessen vol toffe choreo’s. Sinds 2016 neemt ze ook de lessen voor de kinderen met een beperking voor haar rekening en mogen de Happy Funk-dansers zich helemaal uitleven in haar lessen!

Eva Jansen (1997)

Als 4-jarige kleuter begint Eva aan met danslessen bij dansschool Walkiers in Lier. Na 2 jaar stort ze zich op tennis,traint verschillende uren per week, houdt van de competitiesfeer, maar het dansen blijft kriebelen. Op 9-jarige leeftijd hangt Eva de tennisracket aan de haak en schrijft ze zich in bij Het DansAteljee.
Vol enthousiasme gaat ze wekelijks naar de funkles, maar daar blijft het niet bij. Ze kan zich ook helemaal vinden in de hiphopstijl, en ook de lessen modern volgt ze met plezier. Met het hiphopwedstrijdteam neemt ze met succes deel aan tal van wedstrijden en scoort ook altijd goed op het Belgisch Kampioenschap. Na haar middelbare studies in Sint Norbertus te Duffel, kiest ze voor een opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit Antwerpen. Dans blijft een passie. Sinds 2015 geeft zij funkles aan het jong opkomend talent in Het DansAteljee.

Niels Mampaey (1997)

niels

Corentine Marquet (1994)

Nikki Corentine begint op 6-jarige leeftijd te dansen en volgt 6 jaar lang jazzballet in Edegem. Na een proefles bij Het DansAteljee, was de keuze snel gemaakt en op haar 12 jaar veranderde ze van dansschool. Eerst bleef het bij funk, maar na een tijdje kwam daar ook Hiphop bij en in 2011 start ze de jazzdanslessen weer op, maar nu op haar thuisbasis in Het DansAteljee. In 2014 voegt ze ook lessen modern fusion toe aan haar programma.

Na de studies Latijn-Wiskunde start Corentine aan de opleiding kinesitherapie aan de Artesis hogeschool en tussen de lessen en het dansen door spurt ze naar het tenniscourt of naar de scouts. In 2011 start ze als leidster bij de scouts, maar ook als danslesgever Funk en Acrofunk in Het DansAteljee. Corentine is er helemaal klaar voor en geeft elke week meer dan het beste van zichzelf.

Alexandra Neirynck (1992)

alexandraSinds jongsaf aan voelt Alexandra Neirynck de danskriebels opkomen . Wanneer ze 7 is start met balletlessen en één jaar later schrijft ze zich in bij Het DansAteljee. Vol enthousiasme gaat ze wekelijks naar de funklessen en in 2006 volgt ze nog extra jazzlessen. In 2007 wordt haar talent gespot en wordt ze geselecteerd voor het wedstrijdteam Jazz Unlimited. In 2008 staat ze als eerste in de rij om ook hiphop-lessen te volgen in Het DansAteljee en ook bij de start van modern fusion is Alexandra erbij

Na haar wetenschappelijke studies in het Scheppersinstituut te Mechelen, kiest ze voor de opleiding Logopedie en Audiologie aan de Lessius Hogeschool Antwerpen, maar het dansen blijft een belangrijke plaats innemen in haar tijdsschema. Alexandra heeft met de teams ‘Jazz Unlimited’ en ‘Hiphop Squad’ ondertussen al heel wat ervaring opgedaan tijdens talrijke wedstrijden en dansstages. In 2007 vervangt ze voor het eerst Leen tijdens de funklessen en ook in 2009 kan Het DansAteljee voor vervangingen steeds op haar rekenen. In 2010 start ze zelf met het geven van funklessen en een jaar later staat ze daarnaast ook samen met Yana Van Dorst in voor de trainingen van de selectieteams hiphop.

Michiel Van den Berghe (1988)

michielAls 7 jarige leert Michiel zijn eerste streetdancepassen aan en is hij meteen verkocht. Na 5 jaren intensief streetdance gaat hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en start hij met jazzdans bij Maggie Toussaint. Daar klimt hij al snel elk jaar een groep hoger en start hij ook met de klassieke opleiding om zijn techniek te verbeteren. Maar Michiel wil meer en ook hiphop en salsa voegt hij al snel toe aan zijn programma.
Hiphop blijkt helemaal zijn ding en hij volgt bijscholingen om zich tot lesgever te vervolmaken.
Om zijn niveau te kunnen inschatten op gebied van dans, schijft hij zich in voor het dansprogramma SYTYCD seizoen 3.
Tijdens deze unieke ervaring blijft hij bijleren en behaalt hij de 2de liveshow (top16). Deelname aan dit programma triggert zijn interesse in de moderne dans en na deze deelname in 2011, verkent hij de mogelijkheden om moderne dans en hiphop te combineren. Modern Fusion is daarom op het lijf van Michiel geschreven en deze stijl doceert hij ook bij Het DansAteljee.

Francis Raes (1935)

...

Eline Cosaert (1995)

Als 6-jarige start Eline bij Het DansAteljee. 8 jaar later ruilde ze haar tennislessen in voor een tweede dansuur.  Al snel stond er nog meer dans op Elines planning want toen de  hiphoplessen van start gingen  stond Eline op de eerste rij om in te schrijven.
Na haar studies “jeugd – en gehandicaptenzorg” in het Sint – Norbertus Instituut in Duffel start ze aan de opleiding “kleuteronderwijs” aan Thomas More te Mechelen. In de zomer van 2016 zien ze haar graag komen bij de Speelkriebel in Duffel waar ik mijn danskriebels al spelend kon doorgeven aan de kinderen.
Bij Het DansAteljee neemt ze momenteel de afdeling “Happy Funk” voor kinderen met een berperking onder haar hoede en kijkt ze er week naar uit om samen met deze geweldige dansers plezier te beleven in de lessen

Katrien Claesen (1998)

karen

.

Damien Ronsse (1994)

damienDansen is altijd al aanwezig geweest in het leven van Damien. Hij start met dansen in de lagere school was. Voorzichtig zet hij zijn eerste danspasjes in de lessen 'Dance Moves' en 'Street Moves' van Jessie Bettio. Na deze lessen bij Fitopia volgt hij een jaar hiphop bij X-essência en een jaar later, vindt hij de uitdagingen die hij zoekt in Het DansAteljee. Sinds 2006 danst hij in de Funklessen van Leen Bridts en een jaar later neemt hij een extra lesuur bij Matthias Cornelis. Al snel voegt hij ook HipHop en Jazz en modern fusion toe aan zijn lessenpakket..
Naast de vele uren die Damien spendeert aan dansen, doet hij ook zijn best om een uitstekende student te zijn. Na Wetenschappen-Wiskunde aan het Sint Ritacollege start hij met Biomedische Laboratoriumtechnologie aan de Karel de Grote hogeschool.
Dansen en wetenschap zijn écht zijn ding!
Om ook tijdens de verlofperiodes te blijven dansen, volgt Damien graag zoveel mogelijk (inter)nationale dansworkshops en stages. Zo kan je hem vinden in Antwerpen (26ste, 27ste & 28ste editie van de Internationale Dansstage), Leuven (Streetdance Lesgevers Opleiding) en zelfs Londen (Move It 2012) . Met veel inspiratie en motivatie staat hij klaar om in Het DansAteljee de nieuwe generatie jongens de coolste moves aan te leren!


Nikki Van Den Wijngaert (1991)

nikki Op 8-jarige leeftijd, schrijft Nikki zich in voor jazzballet bij het Ballet der 3 seizoenen (later pArtair). Na enkele jaren gaat ze meer en meer turnen bij OGK Duffel en raakt het dansen wat op de achtergrond. Maar de danskriebels blijven Nikki achtervolgen en in 2008 schrijft ze zich in voor de jazzlessen bij het DansAteljee en een jaartje later ook voor funk. Ze start met het geven van turnlessen en studeert ondertussen af van de middelbare school.

In 2009 begint ze aan de opleiding 'bachelor in de orthopedagogie' aan de Karel de Grote hogeschool in Antwerpen en springt ze af en toe bij om te helpen bij de 'Happy funk' (een groep in Het DansAteljee voor kinderen die net iets meer aandacht vragen). Een jaar later wordt ze ook ingeschakeld als dansmonitor en geeft ze mee het startsein voor 'acrofunk'.

Wanneer ze afstudeert als orthopedagoge, trekt ze meteen naar Leuven om zich verder te specialiseren en een master in de Pedagogische wetenschappen te behalen.
Tussendoor volgt ze cheerleadinglessen om haar techniek nog wat verder bij te schaven en voor spectaculaire stunts te kunnen zorgen tijdens de Acrofunklessen van het DansAteljee.

Yana Van Dorst (1994)

yana Als klein meisje danst Yana het hele huis door en is het al duidelijk dat dansen haar in de wieg gelegd is.
Yana start op 7-jarige leeftijd te dansen in Fitopia en twee jaar later ontwikkelt ze haar talent verder bij Leen Bridts in Het Dansateljee te Kontich. Elk jaar opnieuw wordt de lat hoger gelegd en kijkt ze enorm uit naar het grote optreden. Dansen wordt een echte passie en ze verlangt al snel naar meer. Op 13-jarige leeftijd neemt ze ballet en moderne lessen bij Arlekino om haar technische kant wat bij te schaven. Maar wanneer in 2008 Het Dansateljee ook hiphoplessen aanbiedt, wordt al snel duidelijk dat hiphop haar echte passie is. Enthousiast neemt ze deel aan wedstrijden, waaronder Belgische en wereldkampioenschappen.
In 2011 traint ze mee de selectieteams hiphop voor Het DansAteljee krijgt ze lovende juryverslagen. Een jaar later pikt Yana de jazzlessen weer op en sluit ze aan bij Jazz Unlimited, gecoacht door Leen Bridts.
Of ze nu danst of coacht, Yana geeft zich meer dan 200% en altijd met de big smile! Het is officieel: Dansen kan ze niet meer te missen.

Van 2010 tot 2012 is ze ook te vinden als leidster in de Chiro. Het graag omgaan met jongeren en kinderen stuurt haar in haar studiekeuze en Yana start de opleiding 'pedagogische wetenschappen' aan de KULeuven.

Gepassioneerd door dans, geeft ze elke week meer dan het beste van zichzelf!

Charlotte Cornelis (1994)

CharlotteNadat Matthias en Sofie hun dansschoenen al hadden aangetrokken, komt Charlotte Cornelis een jaartje later ook bij Het DansAteljee. Als 8-jarige start ze met funky dance bij Leen Bridts.
Van 2005 tot 2007 volgt ze ook jazz en 2008 laat ze zich ook helemaal gaan in de hiphoplessen bij haar broer Matthias in Het DansAteljee. Samen met haar team neemt ze deel danswedstrijden.

Charlotte volgt ook Ragga bij Fitopia Edegem en deze zuiderse ritmes laten haar niet los. Ze is ondertussen helemaal gek van 'Zumba'! Al vlug blijkt ze een aangeboren talent te hebben voor dit dansritme en sinds de zomer van 2009 mag ze zich officieel 'Zumba instructor' noemen. Al snel kan je bij Charlotte terecht om op latinmuziek helemaal uit de bol te laten gaan in haar Zumbalessen.

Wanneer de Zumba-rage wat vermindert, besluit Charlotte extra jazzlessen te volgen om zich technisch wat bij te scholen.

Naast dansen is ze ook lid van de KSJ en Chiro. Omgaan met kinderen is haar dus niet vreemd. In het Sint-Rita College in Kontich volgt ze de richting economie-wiskunde. Ze kijkt al uit om jullie elke week weer een fantastische dansles met veel enthousiasme te geven!


airmax asics barbour mizuno celine michaelkors nike okley newbalance nikefree rayban vans