Omdat we elkaar nu even niet kunnen zien, maar het dansen echt niet kunnen laten, dagen we jullie graag uit, verwennen we jullie graag met allerhande leuke danstutorials en leerrijke of grappige filmpjes.
Vind de filmpjes van onderstaande uitdagingen in jullie account: log in, kies in het menu bovenaan voor  ‘mijn pagina’ en vervolgens daarin op media klikken.
De meeste liedjes, openbare filmpjes en ook wat nostalgie kan je vinden op ons youtubekanaal.
 

Voor iedereen

Uitdaging 1: #coronaconcept

Meester Jelle daagt jullie uit om in jullie break- (en ook andere-)dansen de veiligheidsmaatregelen toe te passen om het coronavirus uit onze dansschool te houden.  Kijk zeker naar dit filmpje met de uitdaging bij 'media' in jullie account.
 

Uitdaging 2: #HDAtiktokdance

Juf Jade, Lien, Flore en Sam maakten deze unieke tiktok op ons eigenste ‘beter strakker harder-lied’.
Bekijk de tiktok in de Tiktok-app.  Zoek naar leenhetdansateljee.
Check de tutorial (waarin alles uitgelegd wordt) in uw account en maak je eigen versie op tiktok en vergeet ons niet te taggen of stuur het ons gewoon als een filmpje!

Uitdaging 3 :  Wii danceparty!

Voor dit Wii-dance programma van HDA heb je geen Wii-console of controller nodig.  Probeer met z’n allen (zeker 1.5m afstand, maar dat is dan vooral uit veiligheid om geen klappen te krijgen) de bewegingen op het scherm na te bootsen alsof je voor een spiegel staat!  Ideaal om met het hele gezin te doen, elk filmpje heeft zijn eigen stijl! Als jullie dit fijn vinden maken we er graag nog meer!
Download de filmpjes te vinden in je account eerst op je harde schijf of mobiel apparaat, want anders zullen ze niet snel genoeg over het internet swingen.  Heel veel plezier! 

En vergeet niet:  Deel je talent!

Deel ons al jouw homevideo’s op de sociale media of via whatsapp en laat ons meegenieten! 

 

Meer specifiek

vind je hieronder voor al onze dansstijlen links naar toffe websites, berichten van de lesgevers en zoveel meer.  
Je hoeft je natuurlijk niet tot je eigen stijlen te beperken!  Probeer gerust ook eens wat anders uit en hou je een hele week zoet met onderstaand dansmateriaal!

Voor onze kleuterdansers:

We zijn in de danslessen naast het inoefenen van choreografietjes ook erg bezig met de motorische ontwikkeling van uw kleuter.  Online zijn we fan van Bieba en Loeba
Oefen de dansjes uit de les met de juffen (bonobo, jabaloe en nog veel meer) met de filmpjes in uw account (zie uitdaging 3)

Voor onze breakdancers:

Meester Jelle daagt jullie uit (zie uitdaging 1) en voorziet ook in je account enkele tutorials maar natuurlijk mag je ook nieuwe dingen uitproberen, zolang je maar niet echt iets breekt…  Voor de meer gevorderde exemplaren vinden jullie hier vast leuke tricks en tips. Hou het ten alle tijden veilig!

Voor onze balletdansers

maar ook voor de jazzers natuurlijk!
Blijf stretchen en denk aan alle tips en technieken die je hiervoor van je lesgevers meekreeg.
Er staat heel veel online, maar deze filmpjes werden goedgekeurd door juf Hilde.
Kijk op een vrij momentje ook even naar deze klassiekers en laat je motiveren om te blijven stretchen:
 

Voor onze jazz- en moderne dansers

maar ook voor de balletdansers.
Volg deze stapjes:
1. Warm op:  zet een tof nummer op en loop, spring en huppel.  Zorg dat je zeker open en toe gesprongen hebt, je armen hebt bewogen en vooral niet hebt stilgestaan gedurende dat hele nummer.
2. Doe onze stretchoefening.  De muziek staat in de playlist.
3. Gebruik je stretchrekker en boost je lenigheid! Tips verzamelden we in deze playlist op youtube. 
4.  Ga de STRETCHuitdaging aan en neem een foto waar je de MIDDEN SPLIT oefent op een origineel plekje of op een originele manier, of gewoon in je kamer en stuur ons een foto of deel het (uitdaging 4 ) met de #HDAstretchout elke keer als je aan het stretchen gaat!  Zo motiveren we elkaar op insta, tiktok of facebook en vergeten we het niet!

Jadestretch Lienstretch lienhamsterstretch

Een nieuwe choreo van Freya kan je vinden op ons youtubekanaal

Voor S-core

maar eigenlijk ook voor iedereen, inclusief familieleden.
We bundelden enkele online oefenreeksen die gelijken op diegenen die we doen in de lessen.
Hou steeds de basisgedachte bij:  RUG plat tegen de GROND duwen met je buikspieren voor je aan een oefening in ruglig start. Het mag nooit pijn geven in je rug, dan sla je de oefening best over.  Uiteraard mogen je buikspieren het voelen.  Laat ons weten hoe het gaat!  Wanneer we terug openen houden we een plank-wedstrijdje om zodat jullie jullie inspanningen kunnen laten zegevieren! 
 

Voor de funkdansers en hiphoppers

selecteerden we ook enkele toffe tutorials.  De warmup staat bovenaan in de lijst!  Niet vergeten :-)

 

Abonneer je op ons youtubekanaal en blijf zo op de hoogte.  Onze lesgevers zullen de mappen op youtube en in je account nog aanvullen met leuke filmpjes, tutorials en weetjes!

en nog een filmpje om erin te komen!