Dansers die naar het eerste of tweede leerjaar gaan,  kunnen jaar kiezen uit funk, ballet, hiphop of een combi van deze lessen.  
 

Funk

Funk is het vervolg op de kleuterdans maar met meer choreootjes en minder spelletjes.  
Gelukkig is het altijd superleuk bij juf Leen in de First Funk!  


Funk is nauw verbonden is met hiphop en jazzdans en waar de nadruk op "FUN" ligt.
De belangrijkste basispassen uit verschillende stijlen worden in toffe danscombinaties gemixt en vormen zo de basislessen van Het DansAteljee.

 

Firstfunkflore

Ballet

balletkatrien

Ballet is klassieke dans, dus helemaal wat anders, maar ook geweldig plezant bij juf Lien en juf Flore en ook zeker een aanrader! 
Klassiek ballet is een zelfstandige dansvorm, maar ook de basis en ondersteuning van alle andere dansvormen.

Het is een dansvorm waarin techniek en sierlijkheid een grote rol spelen. Uitstekend voor de bewustwording van de lichaamshouding.
De les bestaat uit voorbereidende en technische oefeningen, zowel aan de barre als in het midden van de studio. Daarna worden deze oefeningen verwerkt in korte dans- en springcombinaties door de ruimte. In de lessen wordt gewerkt aan kracht, soepel en lenigheid, ontspanning en conditie volgens de principes van het klassieke ballet.  

Hiphop

Kennismaken met urban moves staat op ons programma bij onze hiphopcoaches.  Het is een pak technischer dan de speelse Funk.  Het kan daarom ook enkel als 2e lesuur gevolg worden naast een basisles FUNK!  We zien dit als een uitdaging voor dansertjes die méér willen!  We raden dit pas aan vanaf het 2e leerjaar omdat de dansers met meerdere leeftijden samen zitten en er geen aparte groep is voor de jongsten.  Soms gaat het daardoor te snel en het is jammer wanneer dansers hierdoor zouden afhaken. 
Snelle gecoördineerde bewegingen worden op een krachtige wijze uitgevoerd op strakke beats! Hiphop startte net als streetdance op de straat, maar in groep gaat het er bij ons vooral om op samen de meest creatieve bewegingen uit te voeren. Vele dansstijlen worden gemixt: housedance, streetdance, ragga, popping, locking, lyrical hiphop, enzoverder.

 

funkyboys
 

Hoe zien die stijlen er nu uit?

Hebt u al een account of bent u al lid? Kijk onderaan in uw account bij MEDIA naar de filmpjes van de voorbije kijkmomenten.
First funk  - Hiphop One - Green Jazz - Ballet de Rubis
Je kan ook een kijkje nemen ons youtubekanaal.  Daar posten we meestal de filmpjes van onze wedstrijdteams.  Op die manier kunnen jullie zien wat het uiteindelijke doel kan zijn qua dansvorm.

Interessante weetjes

•    Deze lessen zullen in de voorlopige planning allemaal  op zaterdag doorgaan voor het 1e leerjaar omwille van de beschikbaarheid van onze lesgevers.

•    Het is haalbaar voor dansertjes van het 1e leerjaar om 2 lessen na elkaar te combineren op zaterdag.  Uiteraard kent u uw danser het beste om dit in te schatten.  

•    Breakdance is pas mogelijk vanaf het 3e leerjaar, nog even geduld dus..

•    Voor jazzdans zijn we ook erg voorzichtig met het 1e leerjaar.  De beste keuze is om eerst minstens 1 jaartje ballet te volgen om de basisbeginselen onder de knie te krijgen en dan vanaf het 2e leerjaar eens jazz te komen proberen want dat is toch wel heel erg technisch en met oudere dansers samen in de groep waardoor er al veel concentratie gevraagd wordt van de jongsten.   Is uw danser nu écht helemaal in de ban van jazzdans omwille van een broer of zus die dit al doet, mag u ons contacteren/mailen/via de fiche laten weten,  dan bekijken we of het dit jaar al mogelijk is.

Indien jullie nog vragen hebben, mogen jullie ons altijd contacteren!
Groetjes,
Leen en Het DansAteljee-Team
(versie 2023-2024)

balletpanorama