In Vlaanderen wordt er gewerkt met een kleurencodesysteem op basis van een risico-inschatting van de Covid19-epidemie (groen=geen risico, geel= laag risico, oranje= matig risico, rood= hoog risico). We zetten de gevolgen voor HDA per kleur en per doelgroep uit in volgende tabel.

Huidige code 2/11/2020 : ORANJE enkel voor -13jarigen.
kleurencodescorona

 

De algemene aanbevelingen gelden uiteraard ook in HDA.

1. Wie zich ziek voelt blijft thuis en wie ziek wordt tijdens de les, meldt dit onmiddellijk aan de lesgever zodat de ouders gebeld kunnen worden. Hoesten of niezen doe je in je elleboogplooi.
2. Iedereen boven 12j houdt 1,5m afstand en draagt een mondmasker in de gangen en kleedkamers. 
3. Handen wassen is de allerbeste bescherming.  Doe het vaak!  Er staan ook op vele plaatsen handgels. Voor en na de dansles ontsmet iedereen zijn handen.

Ingeschreven dansers kunnen NIET deelnemen aan de lessen wanneer...

... ze ziektesymptomen vertonen (niet enkel voor COVID-19)
... ze in contact zijn geweest met corona-positieve personen
... ze een negatief advies kreven van arts of CLB (Centrum Leerlingen Begeleiding) om deel te nemen aan de danslessen of hobby's
Bij twijfel kan u de beslisboom volgen.

Speciaal voor onze werking lees je hieronder hoe we alles veilig plannen.


1.    Aankomst/afhalen dansers

Personen die dansers komen brengen/halen kunnen NIET mee binnenkomen.  Personen die toch ter plaatse willen wachten kunnen wel gebruik maken van de faciliteiten van onze wachtruimte/cafetaria (zie puntje 3). 
We vangen de jonge dansers de eerste weken buiten aan de deur op zodat ze niet alleen moeten binnenkomen.  

Kom niet te vroeg, maar liefst ook niet te laat, wij doen ook ons best om zo stipt mogelijk te werken.  5 tot maximum 10 minuten voor aanvang van je les, toekomen  is ruim voldoende.

Dansers ouder dan 12 jaar dragen een mondmasker bij het toekomen en vertrekken en in de kleedkamer.  Uiteraard dansen we zonder mondmasker!

SCANNEN is verplicht! We delen de lidkaarten de 1e les uit.   Zorg dat je je lidkaart vanaf dan klaar houdt bij het binnenkomen. Nieuwe/extra kaartjes betaal je 2 euro wanneer je je kaart vergeten/verloren bent.
Tip:  Hou een foto van je kaart bij in je gsm/gebruik een app voor klantenkaarten/ kopieer ze  en maak zelf reservekaartjes/… om deze kosten te vermijden.

Bedankt om bij het afhalen uw danser buiten op te wachten en een veilige afstand tot elkaar te respecteren.

2.    Kleedkamers/omkleden

Code geel: Je kan je terug omkleden in HDA, maar kom toch al zoveel mogelijk in dansoutfit naar HDA en hou ook na de les de tijd in de kleedkamer zo kort mogelijk.  Mondmaskers zijn hier verplicht vanaf 12 jaar.
Code oranje:  onze 2 ruimtes die we normaal gebruiken als kleedruimtes worden omgevormd tot wachtruimte/vestiaire.  Je kan er je schoenen wisselen en eventueel een trainingspak uitdoen, maar zorg dat je verder al helemaal aangekleed bent van thuis uit.  Beperk je tijd hier tot maximum 5 minuten voor en 5 minuten na de les.

3.    Wachtruimte/Cafetaria

Code geel: Ouders kunnen terug ter plaatse blijven wachten op hun dansers vooraan in de cafetaria.  Hier gelden de afspraken zoals in de horeca: enkel plaats voor wie effectief aan een tafeltje zit,  mondmaskers bij verplaatsingen en je aanwezigheid registreren.  De plaatsen zijn beperkt.  Bij goed weer kan je ook buiten zitten.  Buiten is geen registratie nodig. 
In de zetelhoek rekenen we erop dat jullie afstand houden per gezinsbubbel.
Bij het verlaten van je tafel, dien je de tafel af te kuisen.  Het materiaal hiervoor staat klaar. Bedankt!
Code oranje: Ouders/begeleiders zijn niet toegelaten in het gebouw.

4.    Danslessen

Mondmaskers dienen NIET gedragen te worden in de danszalen.  Een mondmaskerrekje staat klaar zodat ze niet op de grond zullen rondslingeren.  Schrijf eventueel je naam in je mondmasker voor de zekerheid.

mmrek

5.    Proeflessen

Proeflessen zijn enkel mogelijk in de groepen waar nog plaats beschikbaar is bij aanvang van de les.  Aanmelden via de website is echter verplicht.

6.    Speciallekes

- Verschillende lessen na elkaar:  je kan je omkleden in de kleedkamer
- S-core: Je eigen handdoek meebrengen is verplicht. Er zijn maar een beperkt aantal matjes beschikbaar per groep omdat we ze niet kunnen ontsmetten tussen de 2 lessen.  Breng dus zoveel mogelijk je eigen matje mee of een extra dikke handdoek.
- Verloren voorwerpen van het voorbije jaar zullen de 1e week buiten uitgestald worden.  
Getekende spullen zullen klaarliggen achter de balie en worden meegegeven aan de desbetreffende dansers.

7. Gedragscode voor sporters

Wil je graag nog meer adviezen, lees dan de algemene adviezen van de overheid voor sporters.