De veelgestelde vragen en hun antwoorden
Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen en hebt u al gekeken op onze algemene informatiepagina, aarzel dan niet om ons te contacteren!
Hoeveel dansers zitten er ongeveer in een dansgroep?
Onze groepen tellen tussen de 12 en 26 dansers per groep, in de Happy Funk (G-sport) delen we maximum 16 dansers in. Ook jazz – en balletlessen zijn beperkt in aantal.
Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen bij Het DansAteljee komen dansen?
Vanaf de tweede kleuterklas kunnen dansers bij ons terecht! De proefles gaat door wanneer ze nog in de eerste kleuterklas zitten, dus tijdig inschrijven op de wachtlijst is de boodschap.
Kan ik een proefles volgen? |
|
Tijdens onze OpenDansDagen in de maand mei kan je onbeperkt en gratis lessen komen proberen. Je kan je hiervoor aanmelden door een account te maken en je danser(s) toe te voegen. Ook in de eerste week van september zijn er gratis proeflessen, maar dan kan het enkel nog in de groepen waar nog plaats beschikbaar is. Soms zijn er ook nog nieuwe lessen of groepen in die week te testen, maar voor de kinderen zit er dan vaak al een groot deel van de groepen volzet. Hiervoor neem je dus best ook even contact met ons op. We helpen je graag verder. In de loop van het dansjaar kunnen er soms nog (zolang er plaats vrij is) proeflessen genomen worden. De eerste proefles is altijd gratis voor kleuters, kinderen en beginnende jongeren. Voor de lessen voor de volwassenen en de gevorderde dansers buiten de OpenDansdagen of 1e lesweek, of voor een extra proefles, betaal je 15 euro.
|
Kan ik als ouder de proefles/lessen volgen in de zaal?
Om optimaal de aandacht bij de les te kunnen houden en niet gestoord te worden door de toeschouwers, kan de les niet mee gevolgd worden. Op het einde van een proefles zal de lesgever een seintje geven zodat de ouders even kunnen binnenloeren om te kijken wat ze allemaal geleerd hebben.
Tijdens het dansjaar voorzien we 4 kijkmomenten (Herfst, Kerst, Pasen, Zomer) waar alle dansgroepen samen het laatste half uur van de les hun choreografieën of oefeningen demonstreren voor de geïnteresseerden.
(uitzondering: het eerste kijkmoment vlak voor de herfstvakantie doen meestal de groepen van het middelbaar of ouder nog niet mee, omdat zijn dan nog veel technieklessen hebben en geen lestijd willen verliezen). In een showjaar (om de 2 jaar) is er geen kijkmoment voor de paasvakantie, want dan gaat onze 'grote show' door tijdens het laatste weekend van de paasvakantie.
Waar gaan de lessen door? Hoe werkt de parking? Hoe werkt de cafetaria?
Alle lessen gaan door in onze unieke dansinfrastructuur aan de Meylweg 41B te Kontich.
Lees hier hoe je de parking gebruikt. Waar de danszalen zijn en wat de algemene afspraken zijn omtrent de kleedkamers en de cafetaria, lees je hier.
Moet ik mijn lidkaart elke les meebrengen?
Ja, iedereen krijgt in het begin van het dansjaar een lidkaart met een persoonlijke barcode. Wanneer je deze scant aan de infobalie, registreert de computer je aanwezigheid. Deze barcode is gelinkt aan je lidnummer, dus ook oudere lidkaartjes zijn nog geldig. Voor een nieuw of extra lidkaartje betaal je twee euro.
Als je meerdere lessen na elkaar volgt hoef je niet opnieuw te scannen. Het is ook niet nodig om te scannen bij vertrek enkel als je toekomt.
Waar vind ik mijn lidnummer?
Op je lidkaart staat een code in dit formaat: *200321*. Wanneer je van het getal tussen de sterretjes 200000 aftrekt, dus de 20 vooraan wegdenkt, krijg je je lidnummer. Het lidnummer van bovenstaand voorbeeld is dus 321, maar in de meeste gevallen zijn het de VIER laatste cijfers die het lidnummer aanduiden.
Ook in de mails vind je je lidnummer vlak onder de aanspreking.
De groepsnamen in de mail en op het lesrooster zijn niet hetzelfde. Wat betekenen de afkortingen? Hoe interpreteer ik het lesrooster?
Om het in onze databank overzichtelijk te maken, werken we met afkortingen voor de groepsnamen. Zo wordt 'Mini Funk' 'F-Mini' en 'Modern Fusion' 'M-Fusion'. Op die manier kunnen we makkelijk sorteren per dansstijl.
Omdat de mails en de persoonlijke groepsinformatie via onze databank verstuurd wordt, krijgen jullie dus ook deze afkortingen te zien. Op deze pagina vind je de volledige lijst met afkortingen, de volledige groepsnaam en nog wat bijkomende informatie om het lesrooster te interpreteren.