Lesgevers 

 

 

Leen
Leen Bridts
 
Marthe
Marthe Landuydt
 
Francis
Francis Raes

 
Katrien
Katrien Claesen
 
Louise
Louise Van Looveren
 

Hilde

Hilde Weber

Niels
Niels Mampaey
 
Michiel
Michiel Van den Berghe
 

Jesse Grossen
 
Karen
Karen Steukers
 
Lio
Lio Van Diest
 

Lander Geerts
 
Eline
Eline Cosaert
Jade
Jade Taeymans
Katleen
Katleen Claesen
 
Jelle
Jelle Joosen
Margot
Margot Lambrechts
Yasmine
Yasmine Van Damme
 


 

Julie

Julie Steukers

Anouck
Anouck Mees

Laurent
Laurent Reunbrouck
 
Jeremy
Jeremy Lepine

 

Kelly Vangeel
Lien
Lien Plaum 

MargotT
Margot Thys 


 
 
 

Het DansAteljee werkt voor masterclasses, workshops en opleidingen samen met gastdocenten uit binnen en buitenland.

 

Leen Bridts (1978) - Artistieke Leiding - Jeugdsportcoördinator

Leen  Het dansverhaal van Leen Bridts begint in 1989 wanneer ze naar Kontich verhuist en ze inschrijft voor jazzdanslessen bij de Koninklijke Turnkring Sparta. Al snel laat ze zich van haar beste kant zien en enkele jaren later danst ze 5 uren per week. Als jongste bij de gevorderdengroep zet ze haar beste beentje voor, danst ze mee aan de top en behaalt verschillende nationale prijzen.

Op 15-jarige leeftijd krijgt ze voor het eerst een groep dansers onder haar leiding en gaat de bal aan het rollen. Ze richt pre-jazz in bij KT Sparta en begeleidt een paar jaar later ook de semi-gevorderden. In 1997 start ze met funklessen bij de Gezinsbond (toen nog de Bond van Grote en Jonge Gezinnen), neemt zelf deel aan verscheidene dansstages en geeft haar enthousiasme door aan haar jonge dansertjes. Al snel barst het uit zijn voegen en in 2000 is het eindelijk zo ver en wordt haar droom werkelijkheid. Het DansAteljee wordt opgericht en neemt met 125 leden een mooie start.

Terwijl Het DansAteljee jaarlijks groeit en al snel de grootste sportvereniging wordt in Kontich, blijft Leen nationale en internationale dansstages volgen en neemt ze wekelijkse lessen bij Guy Pauwels, Jac Delsing, Kristof De Proft e.a. Jazzdans, hiphop en Afrikaanse dans staan vaak op het programma. Naast al deze dansactiviteiten studeert Leen aan de Gentse Universiteit waar ze in 2001 afstudeert als licentiate in de Motorische Revalidatie en de Kinesitherapie. In 2001 start ze met een eigen praktijk vooral gericht op kinderen met psychomotorische problemen.

Leen blijft actief als danspedagoge en geeft met veel plezier haar danskennis door aan kinderen en volwassenen, niet alleen bij Het DansAteljee, maar ook tijdens dansstages bij verschillende organisaties, sportdagen op school, fitnescentra en verenigingen. Het succes zit hem in haar geduldige aanpak en haar bruisend enthousiasme!

Met haar wedstrijdteams Jazz Unlimited en Jazz Explorers behaalt ze jaarlijks tal van mooie prijzen. In 2010 ontvangt ze voor het aangrijpend dansstuk over het milieu "course of nature" de prijs voor "Beste Choreografie" van het Prague Dance Festival uit 74 deelnemers van over de hele wereld. In 2011 palmen haar teams de meeste gouden plaatsen in op het Nationaal Jazz- en Modern Danstornooi te Leopoldsburg.  In de jaren die volgden verschenen steeds meer wedstrijdcircuits op hoog niveau waar haar dansers moeilijk uit de top 3 weg te krijgen zijn.

Momenteel is en blijft Leen de drijvende kracht achter het DansAteljee, neemt ze nog steeds vele jazz- en funklessen voor haar rekening, houdt ze vanuit haar kinesitherapeutische opleiding een oogje in het zeil, runt ze haar eigen kinepraktijk en heeft ze haar handen vol met haar gezin. Een bezige bij dus, die Leen, maar we kennen haar niet anders.

Francis Raes (1935)

Francis Francis begon zijn opleiding bij Jos Brabants en sloot deze af aan de school van de Koninklijke Vlaamse Opera, o.l.v. Jeanne Brabants. Tegelijkertijd volgde hij een opleiding als acteur aan het Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Hij kreeg een contract als danser bij het Ballet van de Vlaamse Opera, maar besloot zijn balletopleiding te vervolmaken in Londen aan de school van The Royal Ballet.
Na zijn carriere als danser was Francis 22 jaar balletpedagoog aan het Conservatorium van Brugge en is nog steeds zien op het podium in diverse karakterrollen, zoals dr. Coppelius in Copelia.
Bij Het DansAteljee neemt hij verschillende balletlessen voor zijn rekening.

Hilde Weber (1968)

Hilde  Wanneer Hilde als 18-jarige afstudeert aan de Koninklijke balletschool, start ze meteen bij bij de Musicalafdeling van het Koninklijk ballet van Vlaanderen en begint ze aan een 28-jarige carrière in de Musicalwereld. Zij verleent er haar medewerking aan tal van producties. Ook bij Studio 100 en bij Joop van den Ende in Nederland alsook in Duitsland is zij o.a. te zien in producties als Doornroosje, Daens, Mamma Mia, Beauty and the Beast en Gaudí das Musical.
Ondertussen schoolt ze zich om tot danspedagoge en specialiseert zich als balletleerkracht.
Ze geeft gastlessen aan de Koninklijke balletschool, Fontys hogeschool in Tilburg en is 2 jaar lang dansdocent voor de Musical afdeling in de Kunsthumaniora te Antwerpen.  Als Make-up Artist werkt mee aan tal van producties in het kap-en grimeteam.  In 2016 gaat ze mee naar Zweden om op het Eurosong festival de make-up van dochter Laura Tesoro en haar dansers te verzorgen.  Vanaf 2019 maakt Hilde deel uit van Het DansAteljee-Team.

Jelle Joosen (1988)

Jelle   Als sportieve 16 jarige komt Jelle in contact met breakdance. Het is meteen zijn ding en 2 jaar later start hij niet alleen zijn opleiding als regent  LO maar ook als lesgever breakdance.  Hij blijft ook steeds zelf actief als breakdancer en is onmogelijk te stoppen.  In Het DansAteljee ontfermt hij zich over de break-afdeling met als resultaat enthousiaste leerlingen en vooral coole showtjes op kijkmomenten en voorstellingen.

Michiel Van den Berghe (1988)

Michiel  Als 7 jarige leert Michiel zijn eerste streetdancepassen aan en is hij meteen verkocht. Na 5 jaren intensief streetdance gaat hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en start hij met jazzdans bij Maggie Toussaint. Daar klimt hij al snel elk jaar een groep hoger en start hij ook met de klassieke opleiding om zijn techniek te verbeteren. Maar Michiel wil meer en ook hiphop en salsa voegt hij al snel toe aan zijn programma.
Hiphop blijkt helemaal zijn ding en hij volgt bijscholingen om zich tot lesgever te vervolmaken.
Om zijn niveau te kunnen inschatten op gebied van dans, schijft hij zich in voor het dansprogramma SYTYCD seizoen 3.
Tijdens deze unieke ervaring blijft hij bijleren en behaalt hij de 2de liveshow (top16). Deelname aan dit programma triggert zijn interesse in de moderne dans en na deze deelname in 2011, verkent hij de mogelijkheden om moderne dans en hiphop te combineren. Modern Fusion is daarom op het lijf van Michiel geschreven en deze stijl doceert hij ook bij Het DansAteljee.
 

Lio Van Diest (1992)

Lio  Omdat Lio niet kan stoppen met dansen op Samson en Gert-liedjes voor de televisie, sturen haar ouders haar als ukje naar de balletles. Hier vindt ze helemaal haar ding en ook in het middelbaar kiest ze voor de richting dans. Wanneer ze daar afstudeert als uitvoerend danser doet ze auditie voor de hoge school en start bij Codarts in Rotterdam.  Ook hier danst ze zich vrolijk door haar examens.  Ze start als leerkracht op de Academie voor muziek, woord en dans van Mortsel/Kontich en brengt nieuwe vibes in de dansafdeling. Dansen is als een adem die Lio drijft en laat leven. Ze geniet van de energie en liefde die ze terugkrijgt van de leerlingen en daarom is het ook zo leuk om les bij haar te volgen.

Jeremy Lepine (1992)

Jeremy Jeremy behaalde zijn graduaat bij the Royal Academy Of fine Arts of Brussels (Ballet / Contemporary) en is oprichter/choreograaf van Yetsirah Company. Na het geven van een masterclass bij Het DansAteljee begon een leuke samenwerking en neemt hij de jazzlessen van de gevorderde dansers voor zijn rekening. Wanneer hij niet in HDA is, vind je hem als docent op internationale dansstages of zetelt hij in een of andere wedstrijdjury.
 

Laurent Reunbrouck (.)

Laurent   Laurent Reunbrouck start op 19-jarige leeftijd met hiphop en geeft ondertussen al ruim 7 jaar dansles.  Hij geeft workshops en lessen doorheen heel België en kreeg mogelijkheid om op te treden voor verschillende artiesten zoals Mika, Nawell Madani, Natalia, Slong Dievanongs, Stan Van Samang, Christoff enzoverder. 
Voor de laatste twee creaties van Luc Petit werkte hij als danser en choreograaf.  Als oprichter en artistiek leider van de DTS, K-DTS en de League of Gentlemen-crew, heeft hij al verschillende competities gewonnen, zoals Hip-Hop International, Hiphop Kingz, UDO, Dance Waves, Hip-Hop Unity en Kamata . In samenwerking met Jeremy Lepine en Sandrine Balleux richt hij NIKKA DANCE COMPLEX  op in Court-Saint-Etienne in Waals-Brabant.  Voor Het DansAteljee komt hij wekelijks helemaal uit het Brusselse om onze hiphoppers volledig onder te dompelen in the real urban stuff!

Freya Pauwels (.)

Freya   
Freya Pauwels behaalde in 2012 haar Bachelor of Dance aan de Fontys Hogeschool in Tilburg  Ze danste daarna meteen mee in verschillende dansproducties mee van Lonneke van Leth en van de franse choreograaf Brice Mousset (New York). Kort daarna werd ze uitgenodigd om in Australië met ’The Australian Dance Theatre’ te werken. In 2014 stampte ze haar eigen voorstelling uit de grond, met name ‘WithOutMAN’, wat een samenspel van dans, theater en graphics werd.  Als freelancer werkte ze al nauw samen met Min Hee Bervoets, Thao Nguyen, Michel Froget, Jeremy Lepine,… Ze schoolde zich bij in Parijs, Londen, Amsterdam, Brussel, New York, Los Angeles, Melbourne en Adelaide. Ze was te zien op de mainstage van Tomorrowland in een Vertical Wall act. Haar choreografieën werden op verscheidene dansfestivals in België werden getoond en ze verzorgde de choreografie voor de launch van de nieuwe sportcollectie van Primadonna. Ze heeft net LES NOCTURNALES van Luc Petit Création afgerond en momenteel tourt ze met PETER PAN van Musichall in het buitenland en danst ze mee in de nieuwe productie CINDERELLA van Laurent Flament.
Sinds 2011 is ze ook werkzaam als dansleerkracht en doceert ze voornamelijk jazztechniek en modern/floorwork. Haar lessen bestaan uit een uitgebreide warm-up met aandacht voor correcte placering, kracht en coördinatie. Ze focust op dynamiek, intentie en ruimtelijk bewustzijn zowel binnen als buiten het lichaam. Na Dansstudio Arabesque en Studio 100/ Dansstudio Ijvi Hagelstein, verzorgt ze nu bij Het DansAteljee een groot deel van de moderne jazzlessen op woensdagavond.

Eline Cosaert (1995)

Eline  Als 6-jarige start Eline bij Het DansAteljee. 8 jaar later ruilde ze haar tennislessen in voor een tweede dansuur.  Al snel stond er nog meer dans op Elines planning want toen de  hiphoplessen van start gingen  stond Eline op de eerste rij om in te schrijven.
Na haar studies “jeugd – en gehandicaptenzorg” in het Sint – Norbertus Instituut in Duffel start ze aan de opleiding “kleuteronderwijs” aan Thomas More te Mechelen waar ze ub 2018 afstudeert.
Bij Het DansAteljee neemt ze momenteel de kleuterdans en afdeling “Happy Funk” voor kinderen met een berperking onder haar hoede en kijkt ze er week naar uit om samen met deze geweldige dansers plezier te beleven in de lessen.

Anouck Mees (1995)

Anouck   Als 8-jarige start Anouck met funk-danslessen bij Het DansAteljee. Enkele jaren later start ze ook met jazzlessen en ze staat op de eerste rij wanneer er voor het eerst hiphop-lessen worden toegevoegd aan het dansgamma.   Verschillende jaren weet ze deze drie dansstijlen te combineren maar wanneer ze gaat ze voor een opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit van Antwerpen, focust ze zich voornamelijk op hiphop.   Wanneer ze in 2018 afstudeert als kinesitherapeut, start ze met haar danspassie en haar beroepskennis mee de les “S-Core” op in september 2018.  Deze lessen zijn meteen een schot in de roos en Anouck combineert zo het postgraduaat 'Manuele therapie' met het werken in een kinepraktijk en het geven van de workouts bij Het DansAteljee!

Niels Mampaey (1997)

Niels  Omdat turnen alleen ook maar alleen turnen is, besluit Niels om zich in 2006 in te schrijven voor Funk bij Het DansAteljee, dat toen nog de zalen van het Sint-Jozefinstituut te Kontich bezette voor de danslessen.  Hij blijkt meteen een natuurtalent te zijn en onder de leiding van Matthias stapt hij in 2009 in het wedstrijdteam hiphop.  Met zijn team behaalt hij podiumplaatsen in binnen en buitenland.  Hij zit mee in het team dat van Het DansAteljee 'Ambassadeur van Urban Dance' maakt in 2013 en een jaar later de 1e plaats krijgt in Praag voor de choreo 'Dementia'.  In dat jaar start hij ook zelf als lesgever en verzorgt hij vol enthousiasme en steeds met een vrolijke swoeng de funk en hiphoplessen bij Het DansAteljee.
 

Louise Van Looveren (1998)

Louise Als 6-jarige start Louise in het DansAteljee en al snel had ze de microbe te pakken.  Na 4 jaar Funk te hebben gedaan, zoekt Louise een nieuwe uitdaging en beslist ze om ook jazzlessen te volgen. Dit zorgt alleen maar voor nog meer liefde voor dans en nog eens twee jaar later neemt ze met succes deel aan de hiphopaudities. Dit is het begin van enorm leuke en drukke dansjaren.
Wanneer moderne dans zijn intrede doet bij Het DansAteljee, past ze haar planning aan om deze lessen ook te kunnen combineren met haar studies en het lesgeven. Momenteel schoolt ze zich bij in partnerdans en voorziet zij het jonge talent bij Het DansAteljee van boeiende funklessen vol toffe choreos. Sinds 2016 neemt ze ook de lessen voor de kinderen met een beperking voor haar rekening en mogen de Happy Funk-dansers zich helemaal uitleven in haar lessen!

Katrien Claesen (1998)

Katrien   Nadat haar zus al enkele jaren danste in Het DansAteljee wordt Katrien op 6-jarige leeftijd ook helemaal door de danskriebels overvallen. Al snel blijkt dat ze wel meer wil dan enkel de funkles en schrijft ze zich in voor jazz en enkele jaren later ook hiphop, ballet en modern. Met de wedstrijdteams jazz en hiphop neemt ze meermaals deel aan verschillende wedstrijden en is ze mee verantwoordelijk voor de berg trofeeën die in Het DansAteljee de hele berging opvullen. Katrien studeert in 2019 af als orthopedagoge en geeft met veel plezier haar passie voor dans door aan de jongste ballerina's, de stoere boys en de enthousiaste funkdansers.  
Ze start in 2019 aan een bijkomende lerarenopleiding, maar wij zijn al lang overtuigd van haar talent om het beste uit de dansers naar boven te halen.

Marthe Landuyt (1998)

 Marthe  Wanneer Marthe op 6-jarige leeftijd geen blijf weet met haar danskriebels, start ze met het volgen van funklessen bij Het DansAteljee. Na een aantal jaren Funk krijgt ze zin in een nieuwe uitdaging en begint ze op 8-jarige leeftijd met jazz. Wanneer er met de funkgroepen wordt deelgenomen aan wedstrijden, wordt het pas helemaal genieten. In 2010 kan ze starten met de lessen hiphop, en al snel blijkt dit haar grote passie te zijn. Het is het begin van mooie en uitdagende dansjaren en recht evenredig met het aantal wedstrijden en optreden, groeit ook haar gedrevenheid voor hiphop. Vanaf 2016 deelt ze haar enthousiasme voor deze dansstijl met het opkomende talent van Het DansAteljee. Ondertussen blijft Marthe zichzelf verdiepen in hiphop door het volgen van allerlei workshops, masterclasses en lessen die ook buiten de muren van HDA worden georganiseerd. Sinds 2018 coacht ze ook een hiphop wedstrijdteam waarbij ze hoopt de dansers warm te kunnen maken hun passie voor de stijl verder te ontdekken!

Karen Steukers (2000)

Karen Op 6-jarige leeftijd ontdekt Karen dat ze een hevige dansmicrobe te pakken heeft. Ze schrijft zich in voor de funklessen van het DansAteljee. Wekelijks staat ze met volle zin in de dansles en al gauw verdubbelt ze haar aantal dansuren. Haar passie voor dans blijft groeien. Op 12-jarige leeftijd stopt ze met ropeskippen en turnen om deel te kunnen nemen aan de jazzlessen. Hiphop, modern en ballet volgen al snel en tussendoor kan je haar ook altijd vinden in de muziekacademie van Lier, waar ze tot op heden dwarsfluit speelt.
Met veel goesting staat ze klaar om aan de jonge garde van het DansAteljee haar dansplezier door te geven.
 

Margot Lambrechts (2000)

Margot Als kleuter voelt Margot al snel danskriebels en start ze ballet bij Partair in Duffel.
Op 6-jarige leeftijd schrijft ze zich in voor funklessen bij Het DansAteljee en neemt ze deel aan haar allereerste show: BinnensteBuiten. Van zodra ze kan, doet ze met succes auditie voor hiphop en jazzlessen. Later neemt ze ook graag modern en ballet op in haar weekprogramma.
Op 16-jarige leeftijd volgt ze een opleiding tot dansanimator bij Danskant in Dworp. Na een succesvolle stage in Het DansAteljee behaalt ze het attest van dansanimator in het jeugdwerk. In haar vrije tijd neemt ze graag deel aan dansworkshops. Het is overduidelijk: dansen is een echte passie voor Margot en deze geeft ze graag aan jullie door.

 

Yasmine Van Damme (2000)

Yasmine Na het zien van de opvoering BINNENSTEBUITEN, schrijft Yasmine zich meteen in in Het DansAteljee om zelf van het dansleven te kunnen proeven. Als 7-jarige neemt ze wekelijkse funklessen, maar al gauw is dat niet genoeg en begint ze als stoere meid op 10-jarige leeftijd aan hiphop. Een jaartje later wordt ze aangeraden om te beginnen met jazz, waar ze dan ook met veel vreugde aan deelneemt.
Naast het dansen doet ze gedurende de hele lagere schooltijd aan turnen en tumbling en ergens halverwege neemt ze daar ook nog atletiek bij. Na enkele fantastische dansjaren, wordt modern geïntroduceerd op het DansAteljee. Zonder te lang te twijfelen doet ze ook daar met succes auditie voor.
Ook balletlessen ontbreken niet in haar programma om op technisch vlak helemaal te ontwikkelen. Vanaf 2017 kan ze zich nog verder ontplooien in de dans door zelf vol enthousiasme funklessen te geven.
Dans zal altijd een grote rol spelen in het leven van Yasmine en ze hoopt deze passie ook door te kunnen geven aan de jonge talenten.

 

Jade Taeymans (2001)

Jade  Jade start in het 1e leerjaar met funk in Het DansAteljee.  Jazz, ballet en hiphop volgen al snel en wat later duikt ze ook vol overgave in de competities. Tijdens wedstrijden leeft Jade zich volledig uit en dat wordt dan ook vaak beloond met mooie podiumplaatsen.  Voor Jade is dansen niet gewoon een hobby, maar een passie die ze heel graag wil doorgeven aan andere. Ze doet niet liever dan choreo's maken en het beste uit elke danser naar boven halen.  Hard werken levert dubbel en dik plezier! Hierdoor staat ze dan ook elke les vol enthousiasme voor de tofste leden die er zijn! 

Katleen Claesen (2002)

Katleen  De dansmoves zitten bij Katleen thuis in de familie. Gelukkig besloot Het DansAteljee om in het jaar dat Katleen in de derde kleuterklas zat, te beginnen met kleuterdans. Zo start ze dus al een jaartje vroeger dan haar zussen. Na enkele jaren funk is Katleen niet meer te stoppen. Ze besluit om zich ook in te schrijven voor acrofunk, jazz en hiphop. Later volgt ook nog ballet en modern. Nu staat Katleen elke woensdag, vol enthousiasme, klaar om haar dansvibes door te geven aan jongste kleutertjes. In het beetje vrije tijd dat nog rest gaat Katleen naar het Sint-Jozefinstituut waar ze Wetenschappen-Wiskunde studeert, speelt ze gitaar en doet ze aan synchroonzwemmen.

Julie Steukers (2003)

Julie   Als klein Julietje keek ze op naar haar grote zus Karen en wanneer zij begon te dansen, kon Julie niet meer wachten tot ze oud genoeg was om in te stappen. Op 5-jarige leeftijd start ze met de funklessen van het DansAteljee en keert ze wekelijks terug met volle goesting. Na 2 jaar shaken in de funkles, probeert Julie iets nieuw proberen en start ze met jazz. Ballet en hiphop volgen ook al snel. Iedere week keert ze met veel enthousiasme terug naar haar danslessen. Voor Julie is Het DansAteljee een plaats waar je jezelf kan zijn en je helemaal kan uitleven. Ze vindt het dus ook nooit erg om er soms eens wat langer te blijven. Na een jaar stage, start ze in 2019 met een eigen groep en hoopt ze haar enthousiasme evenzeer door ge geven aan de volgende generatie dansers zodat op dezelfde manier elke week met veel plezier naar hun dansles kunnen komen.  

 

Lien Plaum (2004)

<...

Lander Geerts (2004)

<...

Margot Thys (2004)

MargotT   Als 4-jarige start Margot met danslessen in Edegem. Een jaar later stapte ze vol enthousiasme over naar Het DansAteljee. Na enkel jaren funk besluit ze er ook jazz, hiphop en modern bij te nemen. Ze kijkt uit naar elke training, show en wedstrijd en geeft zich telkens voor 200%. In 2015 start Margot in het wedstrijdteam hiphop en al snel blijkt dit haar favoriete dansstijl te zijn. Ze combineert haar danspassie met rope skipping waar ze dan weer coole acrobatische trucs leert. In 2018 gaat ze in opleiding om in 2020 volledig voor het dansen te kiezen en mee in het dynamische lesgeversteam van HDA te stappen.  De hiphoppers krijgen er een gedreven dansanimator bij die van wanten weet!