Lesgevers 

 

 

Leen
Leen Bridts
 
Marthe
Marthe Landuydt
 
Francis
Francis Raes

 
Katrien
Katrien Claesen
 
Louise
Louise Van Looveren
 


 
Niels
Niels Mampaey
 
Michiel
Michiel Van den Berghe
 
Lucca
Lucca Van Brussel
 
Karen
Karen Steukers
 
Lio
Lio Van Diest
 
Eva
Eva Jansen
 
Eline
Eline Cosaert
Jade
Jade Taeymans
Katleen
Katleen Claesen
 
Laurent
Laurent Reunbrouck
 
Margot
Margot Lambrechts
Yasmine
Yasmine Van Damme
 
Anouck
Anouck Mees
Jeremy
Jeremy Lepine
Jelle
Jelle Joosen
 
 
 

Het DansAteljee werkt voor masterclasses, workshops en opleidingen samen met gastdocenten uit binnen en buitenland.

 

Leen Bridts (1978) - Artistieke Leiding - Jeugdsportcoördinator

Leen  Het dansverhaal van Leen Bridts begint in 1989 wanneer ze naar Kontich verhuist en ze inschrijft voor jazzdanslessen bij de Koninklijke Turnkring Sparta. Al snel laat ze zich van haar beste kant zien en enkele jaren later danst ze 5 uren per week. Als jongste bij de gevorderdengroep zet ze haar beste beentje voor, danst ze mee aan de top en behaalt verschillende nationale prijzen.

Op 15-jarige leeftijd krijgt ze voor het eerst een groep dansers onder haar leiding en gaat de bal aan het rollen. Ze richt pre-jazz in bij KT Sparta en begeleidt een paar jaar later ook de semi-gevorderden. In 1997 start ze met funklessen bij de Gezinsbond (toen nog de Bond van Grote en Jonge Gezinnen), neemt zelf deel aan verscheidene dansstages en geeft haar enthousiasme door aan haar jonge dansertjes. Al snel barst het uit zijn voegen en in 2000 is het eindelijk zo ver en wordt haar droom werkelijkheid. Het DansAteljee wordt opgericht en neemt met 125 leden een mooie start.

Terwijl Het DansAteljee jaarlijks groeit en nu al de grootste sportvereniging is in Kontich, blijft Leen nationale en internationale dansstages volgen en neemt ze wekelijkse lessen bij Guy Pauwels, Jac Delsing, Kristof De Proft e.a. Jazzdans, hiphop en Afrikaanse dans staan vaak op het programma. Naast al deze dansactiviteiten studeert Leen aan de Gentse Universiteit waar ze in 2001 afstudeert als licentiate in de Motorische Revalidatie en de Kinesitherapie. In 2001 start ze met een eigen praktijk vooral gericht op kinderen met psychomotorische problemen.

Leen blijft actief als danspedagoge en geeft met veel plezier haar danskennis door aan kinderen en volwassenen, niet alleen bij Het DansAteljee, maar ook tijdens dansstages bij verschillende organisaties, sportdagen op school, fitnescentra en verenigingen. Het succes zit hem in haar geduldige aanpak en haar bruisend enthousiasme!

Met haar wedstrijdteams Jazz Unlimited en Jazz Explorers behaalt ze jaarlijks tal van mooie prijzen. In 2010 ontvangt ze voor het aangrijpend dansstuk over het milieu "course of nature" de prijs voor "Beste Choreografie" van het Prague Dance Festival uit 74 deelnemers van over de hele wereld. In 2011 palmen haar teams de meeste gouden plaatsen in op het Nationaal Jazz- en Modern Danstornooi te Leopoldsburg en sindsdien zijn haar groepen niet meer uit de top 3 weg te krijgen.

Momenteel is en blijft Leen de drijvende kracht achter het DansAteljee, neemt ze nog steeds vele jazz- en funklessen voor haar rekening, houdt ze vanuit haar kinesitherapeutische opleiding een oogje in het zeil, runt ze haar eigen kinepraktijk en heeft ze haar handen vol met haar gezinnetje. Een bezige bij dus, die Leen, maar we kennen haar niet anders.

 

Francis Raes (1935)

Francis Francis begon zijn opleiding bij Jos Brabants en sloot deze af aan de school van de Koninklijke Vlaamse Opera, o.l.v. Jeanne Brabants. Tegelijkertijd volgde hij een opleiding als acteur aan het Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Hij kreeg een contract als danser bij het Ballet van de Vlaamse Opera, maar besloot zijn balletopleiding te vervolmaken in Londen aan de school van The Royal Ballet.
Na zijn carriere als danser was Francis 22 jaar balletpedagoog aan het Conservatorium van Brugge en is nog steeds zien op het podium in diverse karakterrollen, zoals dr. Coppelius in Copelia.

 

Louise Van Looveren (1998)

Louise Als 6-jarige start Louise in het DansAteljee en al snel had ze de microbe te pakken.  Na 4 jaar Funk te hebben gedaan, zoekt Louise een nieuwe uitdaging en beslist ze om ook jazzlessen te volgen. Dit zorgt alleen maar voor nog meer liefde voor dans en nog eens twee jaar later neemt ze met succes deel aan de hiphopaudities. Dit is het begin van enorm leuke en drukke dansjaren.
Wanneer moderne dans zijn intrede doet bij Het DansAteljee, past ze haar planning aan om deze lessen ook te kunnen combineren met haar studies en het lesgeven. Momenteel schoolt ze zich bij in partnerdans en voorziet zij het jonge talent bij Het DansAteljee van boeiende funklessen vol toffe choreos. Sinds 2016 neemt ze ook de lessen voor de kinderen met een beperking voor haar rekening en mogen de Happy Funk-dansers zich helemaal uitleven in haar lessen!

 

Eva Jansen (1997)

 

Eva Als 4-jarige kleuter begint Eva aan met danslessen bij dansschool Walkiers in Lier. Na 2 jaar stort ze zich op tennis,traint verschillende uren per week, houdt van de competitiesfeer, maar het dansen blijft kriebelen. Op 9-jarige leeftijd hangt Eva de tennisracket aan de haak en schrijft ze zich in bij Het DansAteljee.
Vol enthousiasme gaat ze wekelijks naar de funkles, maar daar blijft het niet bij. Ze kan zich ook helemaal vinden in de hiphopstijl, en ook de lessen modern volgt ze met plezier. Met het hiphopwedstrijdteam neemt ze met succes deel aan tal van wedstrijden en scoort ook altijd goed op het Belgisch Kampioenschap. Na haar middelbare studies, kiest ze voor een opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit Antwerpen. Dans blijft een passie. In 2015 start ze met het geven van funk- en hiphoplessen aan het stormend talent in Het DansAteljee.

 

Niels Mampaey (1997)

Niels

 

Jeremy Lepine (1992)

Jeremy Jeremy behaalde zijn graduaat bij the Royal Academy Of fine Arts of Brussels (Ballet / Contemporary) en is oprichter/choreograaf van Yetsirah Company. Na het geven van een masterclass bij Het DansAteljee begon een leuke samenwerking en neemt hij de jazzlessen van de gevorderde dansers voor zijn rekening. Wanneer hij niet in HDA is, vind je hem als docent op internationale dansstages of zetelt hij in een of andere wedstrijdjury.

 

Michiel Van den Berghe (1988)

MichielAls 7 jarige leert Michiel zijn eerste streetdancepassen aan en is hij meteen verkocht. Na 5 jaren intensief streetdance gaat hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en start hij met jazzdans bij Maggie Toussaint. Daar klimt hij al snel elk jaar een groep hoger en start hij ook met de klassieke opleiding om zijn techniek te verbeteren. Maar Michiel wil meer en ook hiphop en salsa voegt hij al snel toe aan zijn programma.
Hiphop blijkt helemaal zijn ding en hij volgt bijscholingen om zich tot lesgever te vervolmaken.
Om zijn niveau te kunnen inschatten op gebied van dans, schijft hij zich in voor het dansprogramma SYTYCD seizoen 3.
Tijdens deze unieke ervaring blijft hij bijleren en behaalt hij de 2de liveshow (top16). Deelname aan dit programma triggert zijn interesse in de moderne dans en na deze deelname in 2011, verkent hij de mogelijkheden om moderne dans en hiphop te combineren. Modern Fusion is daarom op het lijf van Michiel geschreven en deze stijl doceert hij ook bij Het DansAteljee.

 

Eline Cosaert (1995)

Eline  Als 6-jarige start Eline bij Het DansAteljee. 8 jaar later ruilde ze haar tennislessen in voor een tweede dansuur.  Al snel stond er nog meer dans op Elines planning want toen de  hiphoplessen van start gingen  stond Eline op de eerste rij om in te schrijven.
Na haar studies “jeugd – en gehandicaptenzorg” in het Sint – Norbertus Instituut in Duffel start ze aan de opleiding “kleuteronderwijs” aan Thomas More te Mechelen waar ze ub 2018 afstudeert.
Bij Het DansAteljee neemt ze momenteel de kleuterdans en afdeling “Happy Funk” voor kinderen met een berperking onder haar hoede en kijkt ze er week naar uit om samen met deze geweldige dansers plezier te beleven in de lessen

 

Katrien Claesen (1998)

Katrien   Nadat haar zus al enkele jaren danste in Het DansAteljee wordt Katrien op 6-jarige leeftijd ook helemaal door de danskriebels overvallen. Al snel blijkt dat ze wel meer wil dan enkel de funkles en schrijft ze zich in voor jazz en enkele jaren later ook hiphop, ballet en modern. Met de wedstrijdteams jazz en hiphop neemt ze meermaals deel aan verschillende wedstrijden en is ze mee verantwoordelijk voor de berg trofeeën die in Het DansAteljee de hele berging opvullen. Katrien studeert in 2019 af als orthopedagoge en geeft met veel plezier haar passie voor dans door aan de jongste ballerina's, de stoere boys en de enthousiaste funkdansers.  
Ze start in 2019 aan een bijkomende lerarenopleiding, maar wij zijn al lang overtuigd van haar talent om het beste uit de dansers naar boven te halen.

 

Marthe Landuyt (1998)

 Marthe  Wanneer Marthe op 6-jarige leeftijd geen blijf weet met haar danskriebels, start ze met het volgen van funklessen bij Het DansAteljee. Na een aantal jaren Funk krijgt ze zin in een nieuwe uitdaging en begint ze op 8-jarige leeftijd met jazz. Wanneer er met de funkgroepen wordt deelgenomen aan wedstrijden, wordt het pas helemaal genieten. In 2010 kan ze starten met de lessen hiphop, en al snel blijkt dit haar grote passie te zijn. Het is het begin van mooie en uitdagende dansjaren en recht evenredig met het aantal wedstrijden en optreden, groeit ook haar gedrevenheid voor hiphop. Vanaf 2016 deelt ze haar enthousiasme voor deze dansstijl met het opkomende talent van Het DansAteljee. Ondertussen blijft Marthe zichzelf verdiepen in hiphop door het volgen van allerlei workshops, masterclasses en lessen die ook buiten de muren van HDA worden georganiseerd. Sinds 2018 coacht ze ook een hiphop wedstrijdteam waarbij ze hoopt de dansers warm te kunnen maken hun passie voor de stijl verder te ontdekken!

 

Karen Steukers (2000)

Karen Op 6-jarige leeftijd ontdekt Karen dat ze een hevige dansmicrobe te pakken heeft. Ze schrijft zich in voor de funklessen van het DansAteljee. Wekelijks staat ze met volle zin in de dansles en al gauw verdubbelt ze haar aantal dansuren. Haar passie voor dans blijft groeien. Op 12-jarige leeftijd stopt ze met ropeskippen en turnen om deel te kunnen nemen aan de jazzlessen. Hiphop, modern en ballet volgen al snel en tussendoor kan je haar ook altijd vinden in de muziekacademie van Lier, waar ze tot op heden dwarsfluit speelt.
Met veel goesting staat ze klaar om aan de jonge garde van het DansAteljee haar dansplezier door te geven.

 

Lucca Van Brussel (2002)

Lucca  Na het zien van de prachtige dansshow ‘Doos vol dans’ in 2009 kan Lucca haast niet wachten om zich in te inschrijven bij Het DansAteljee. Om te beginnen neemt ze met veel plezier deel aan de wekelijkse funkles van Leen waarna jazz, ballet en hiphop ook al snel volgen. Iedere training is voor Lucca een feest, samen met de groep streven naar een fantastisch eindresultaat om dan de choreo’s met veel trots te laten zien op ieder kijkmoment, show of wedstrijd.  Het DansAteljee heeft Lucca geïntroduceerd in de danswereld en kennis laten maken met de verschillende stijlen waarin ze zich helemaal kan uitleven. Het plezier en de voldoening die ze zelf uit de lessen haalt, probeert ze met heel veel enthousiasme door te geven  aan de kinderen waaraan ze hiphop- of funkles geeft. 
In de vakanties volgt ze regelmatig binnen- en buitenlandse stages en dan is ze helemaal niet meer te stoppen!

 

Margot Lambrechts (2000)

Margot Als kleuter voelt Margot al snel danskriebels en start ze ballet bij Partair in Duffel.
Op 6-jarige leeftijd schrijft ze zich in voor funklessen bij Het DansAteljee en neemt ze deel aan haar allereerste show: BinnensteBuiten. Van zodra ze kan, doet ze met succes auditie voor hiphop en jazzlessen. Later neemt ze ook graag modern en ballet op in haar weekprogramma.
Op 16-jarige leeftijd volgt ze een opleiding tot dansanimator bij Danskant in Dworp. Na een succesvolle stage in Het DansAteljee behaalt ze het attest van dansanimator in het jeugdwerk. In haar vrije tijd neemt ze graag deel aan dansworkshops. Het is overduidelijk: dansen is een echte passie voor Margot en deze geeft ze graag aan jullie door.

 

Yasmine Van Damme (2000)

Yasmine Na het zien van de opvoering BINNENSTEBUITEN, schrijft Yasmine zich meteen in in Het DansAteljee om zelf van het dansleven te kunnen proeven. Als 7-jarige neemt ze wekelijkse funklessen, maar al gauw is dat niet genoeg en begint ze als stoere meid op 10-jarige leeftijd aan hiphop. Een jaartje later wordt ze aangeraden om te beginnen met jazz, waar ze dan ook met veel vreugde aan deelneemt.
Naast het dansen doet ze gedurende de hele lagere schooltijd aan turnen en tumbling en ergens halverwege neemt ze daar ook nog atletiek bij. Na enkele fantastische dansjaren, wordt modern geïntroduceerd op het DansAteljee. Zonder te lang te twijfelen doet ze ook daar met succes auditie voor.
Ook balletlessen ontbreken niet in haar programma om op technisch vlak helemaal te ontwikkelen. Vanaf 2017 kan ze zich nog verder ontplooien in de dans door zelf vol enthousiasme funklessen te geven.
Dans zal altijd een grote rol spelen in het leven van Yasmine en ze hoopt deze passie ook door te kunnen geven aan de jonge talenten.

 

Katleen Claesen (2002)

Katleen  De dansmoves zitten bij Katleen thuis in de familie. Gelukkig besloot Het DansAteljee om in het jaar dat Katleen in de derde kleuterklas zat, te beginnen met kleuterdans. Zo start ze dus al een jaartje vroeger dan haar zussen. Na enkele jaren funk is Katleen niet meer te stoppen. Ze besluit om zich ook in te schrijven voor acrofunk, jazz en hiphop. Later volgt ook nog ballet en modern. Nu staat Katleen elke woensdag, vol enthousiasme, klaar om haar dansvibes door te geven aan jongste kleutertjes. In het beetje vrije tijd dat nog rest gaat Katleen naar het Sint-Jozefinstituut waar ze Wetenschappen-Wiskunde studeert, speelt ze gitaar en doet ze aan synchroonzwemmen.

 

Jade Taeymans (2001)

Jade ...

 

Lio Van Diest (1992)

Lio  Omdat Lio niet kan stoppen met dansen op Samson en Gert-liedjes voor de televisie, sturen haar ouders haar als ukje naar de balletles. Hier vindt ze helemaal haar ding en ook in het middelbaar kiest ze voor de richting dans. Wanneer ze daar afstudeert als uitvoerend danser doet ze auditie voor de hoge school en start bij Codarts in Rotterdam.  Ook hier danst ze zich vrolijk door haar examens.  Ze start als leerkracht op de Academie voor muziek, woord en dans van Mortsel/Kontich en brengt nieuwe vibes in de dansafdeling. Dansen is als een adem die Lio drijft en laat leven. Ze geniet van de energie en liefde die ze terugkrijgt van de leerlingen en daarom is het ook zo leuk om les bij haar te volgen.

 

Jelle Joosen (0000)

Jelle    Als sportieve 16 jarige komt Jelle in contact met breakdance. Het is meteen zijn ding en 2 jaar later start hij niet alleen zijn opleiding als regent  LO maar ook als lesgever breakdance.  Hij blijft ook steeds zelf actief als breakdancer en is onmogelijk te stoppen.  In Het DansAteljee ontfermt hij zich over de break-afdeling met als resultaat enthousiaste leerlingen en vooral coole showtjes op kijkmomenten en voorstellingen.

 

Anouck Mees (1995)

Anouck   Als 8-jarige start Anouck met funk-danslessen bij Het DansAteljee. Enkele jaren later start ze ook met jazzlessen en ze staat op de eerste rij wanneer er voor het eerst hiphop-lessen worden toegevoegd aan het dansgamma.   Verschillende jaren weet ze deze drie dansstijlen te combineren maar wanneer ze gaat ze voor een opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit van Antwerpen, focust ze zich voornamelijk op hiphop.   Wanneer ze in 2018 afstudeert als kinesitherapeut, start ze met haar danspassie en haar beroepskennis mee de les “S-Core” op in september 2018.  Deze lessen zijn meteen een schot in de roos en Anouck combineert zo het postgraduaat 'Manuele therapie' met het werken in een kinepraktijk en het geven van de workouts bij Het DansAteljee!

 

Laurent Reunbrouck (0000)

Laurent   Laurent Reunbrouck start op 19-jarige leeftijd met hiphop en geeft ondertussen al ruim 7 jaar dansles.  Hij geeft workshops en lessen doorheen heel België en kreeg mogelijkheid om op te treden voor verschillende artiesten zoals Mika, Nawell Madani, Natalia, Slong Dievanongs, Stan Van Samang, Christoff enzoverder. 
Voor de laatste twee creaties van Luc Petit werkte hij als danser en choreograaf.  Als oprichter en artistiek leider van de DTS, K-DTS en de League of Gentlemen-crew, heeft hij al verschillende competities gewonnen, zoals Hip-Hop International, Hiphop Kingz, UDO, Dance Waves, Hip-Hop Unity en Kamata . In samenwerking met Jeremy Lepine en Sandrine Balleux richt hij NIKKA DANCE COMPLEX  op in Court-Saint-Etienne in Waals-Brabant.  Voor Het DansAteljee komt hij wekelijks helemaal uit het Brusselse om onze hiphoppers volledig onder te dompelen in the real urban stuff!