Danskledij – afspraken

Om de bewegingen van de dansers technisch te kunnen bijsturen, om de lesgever een visuele rust te gunnen in de zaal, om het groepsgevoel te versterken en de discipline aan te leren, kiezen we voor een éénvormige danskledij per dansstijl.

Het uniform is verplicht tot 18j.  Ook andere HDA-kledij is toegestaan in de les zolang het geschikt is voor de dansstijl die je volgt.  

Alle HDA-kledij kan aangekocht worden in Het DansAteljee. U krijgt vaak korting tov de winkelprijs omdat we dit in grote hoeveelheden aankopen.

De dansstudio’s betreden we enkel met BINNENSCHOENEN.  Ga daarom niet naar buiten met je danssneakers of turnpantoffels.  We werken vaak op de grond en dan is het niet leuk om in het zand (of erger) te rollen. 

Bedankt om in alle lessen de lange haren stevig bij elkaar te binden!

Wat heb je nodig?

Kleuterdans

Een T-shirt van HDA en een eigen shortje/sportbroek/legging, maar het uniform van de lagere school mag ook al (danspak / short+T-shirt van HDA) en we hebben ook hele leuke sportshortjes in de shop.
Zwarte sportschoentjes/turnpantoffels, die enkel voor binnen gebruikt worden.

Funky dans

Lagere school: zwarte sokken en zwarte danssneakers.
Meisjes: zwart danspak met logo
Jongens/ funky boys: HDA-short en HDA-T-shirt
Middelbaar: zwarte sokken en zwarte danssneakers (bij voorkeur merk Capezio: Rock it High), zwarte lange dansbroek of legging met logo en HDA-T-shirt of topje.

Klassieke dans /  Ballet 

Meisjes: Zwarte uniformmaillot HDA (zwarte balletmaillot te koop in HDA - het oude uniformmodel ('June')  mag enkel nog als reservemaillot gedragen worden), lichtroze collant van het merk Capezio, stoffen demi-pointes met splitzool van het merk So Danca.  Een kort HDA-shortje mag over de maillot gedragen worden door de oudere ballerina’s.  Alles is te koop in HDA.
Jongens: Zwarte T-shirt van HDA met zwart aansluitend shortje van HDA (langer model dan meisjes), zwarte stoffen demi-pointes met splitzool van het merk So Danca.
Alle lange haren worden in een strakke dot gedragen.  Losse lokken worden vastgespeld of met haarband naar achteren gehouden.

Jazzdans / Moderne dans

Aansluitende zwarte kledij van HDA, foothongs of -gloves van de merken So Danca, Capezio, Bloch. Niet van Decathlon aub.
Huidskleurige knielappen zijn aangeraden in de gevorderde groepen en voor de wedstrijddansers.

Hiphop

Lagere school: Hiphopbroek met T-shirt of topje, alles voorzien van HDA-logo.  Zwarte stevige danssneakers en eventueel knielappen (indien nodig)
Middelbaar: Lange broek/ hh-broek/ legging van HDA met T-shirt of topje, voorzien van HDA-logo.  Zwarte stevige danssneakers en knielappen (indien nodig).

Breakdance

Trainingsbroek van HDA (dit mag evt. ook een andere lange HDA-broek zijn: legging/HH-broek) met T-shirt of topje van HDA.  Zwarte stevige danssneakers en zwarte  zachte knielappen.

Freerun

Trainingsbroek of short van HDA (dit mag evt. ook een lange HDA-broek zijn: legging/HH-broek) met T-shirt of topje van HDA.
Er wordt hoofdzakelijk op blote voeten geoefend.  Wanneer propere binnenschoenen nodig zijn voor bepaalde oefeningen, verwittigt de lesgever dit een week vooraf. 

Happy Funk (G-sport)

Sportieve danskledij, vrij te kiezen.  Dansschoenen die enkel voor binnen gebruikt worden.

Volwassenen Funk

Sportieve danskledij, vrij te kiezen.  Dansschoenen die enkel voor binnen gebruikt worden.

Volwassenen Jazz/Ballet

Aansluitende danskledij, foothongs of -gloves voor jazz en demi-pointes voor ballet.

S-core / workouts

Sportieve (best wat aansluitende) kledij, vrij te kiezen.
Vergeet geen grote handdoek en breng evt. een eigen matje mee voor de S-core.