Danskledij – afspraken

Om de bewegingen van de dansers technisch te kunnen bijsturen, om de lesgever een visuele rust te gunnen in de zaal, om het groepsgevoel te versterken en de discipline aan te leren, kiezen we voor een éénvormige danskledij per dansstijl.

Het uniform is verplicht, maar ook andere HDA-kledij is toegestaan zolang het geschikt is voor de dansstijl die je volgt.

De dansstudio’s betreden we enkel met BINNENSCHOENEN.  Ga daarom niet naar buiten met je danssneakers of turnpantoffels.  We werken vaak op de grond en dan is het niet leuk om in het zand (of erger) te rollen. 

Bedankt om in alle lessen de lange haren stevig bij elkaar te binden!

Binnenkort zullen leden hun danskledij kunnen bestellen via de webshop in ‘mijn pagina’ na het inloggen op hun account.  In afwachting hiervan vatten we  alvast het uniform per dansstijl even samen.

 

Kleuterdans

Een T-shirt van HDA en een eigen shortje/sportbroek/legging, maar het uniform van de lagere school mag ook al (danspak / short+T-shirt van HDA) 
Zwarte sportschoentjes/turnpantoffels, die enkel voor binnen gebruikt worden.

Funky dans

Lagere school: zwarte sokken en zwarte danssneakers.
Meisjes: zwart danspak met logo
Jongens/ funky boys: HDA-short en HDA-T-shirt
Middelbaar: zwarte sokken en zwarte danssneakers (bij voorkeur merk Capezio: Rock it High)
Zwarte lange dansbroek of legging met logo en HDA-T-shirt of topje.

Klassieke dans /  Ballet (zowel voor AMWD- als HDA-groepen)

Meisjes: zwarte balletmaillot ‘June’ van Charpentier, lichtroze collant van het merk Capezio, stoffen demi-pointes met splitzool van het merk So Danca.  Een kort HDA-shortje mag over de maillot gedragen worden door de oudere ballerina’s.
Jongens: Zwarte T-shirt van HDA met zwart aansluitend shortje van HDA (langer model dan meisjes)
Alle lange haren worden in een strakke dot gedragen.  Losse lokken worden vastgespeld of met haarband naar achteren gehouden.

Jazzdans / Moderne dans / Hedendaagse dans

Aansluitende zwarte kledij van HDA, foothongs of -gloves.  Huidskleurige knielappen zijn aangeraden in de gevorderde groepen.

Hiphop

Lagere school: Hiphopbroek met T-shirt of topje, alles voozien van HDA-logo.  Zwarte stevige danssneakers en eventueel knielappen (indien nodig)
Middelbaar: Lange broek/ hh-broek/ legging van HDA met T-shirt of topje, voorzien van HDA-logo.  Zwarte stevige danssneakers en knielappen.

Breakdance

Trainingsbroek van HDA (dit mag evt. ook een andere lange HDA-broek zijn: legging/HH-broek) met T-shirt of topje van HDA.  Zwarte stevige danssneakers en zwarte  zachte knielappen.

Happy Funk (G-sport)

Sportieve danskledij, vrij te kiezen.  Dansschoenen die enkel voor binnen gebruikt worden.

Volwassenen Funk/Hiphop

Sportieve danskledij, vrij te kiezen.  Dansschoenen die enkel voor binnen gebruikt worden.

Volwassenen Jazz/Ballet

Aansluitende danskledij, foothongs of -gloves voor jazz en demi-pointes voor ballet.

S-core

Sportieve (best wat aansluitende) kledij, vrij te kiezen.
Vergeet geen grote handdoek en breng evt. een eigen matje mee.