Lesgevers 

 

 

Leen
Leen Bridts  
Hilde
Hilde Weber
Francis
Francis Raes

Laurie Depas
Michiel
Michiel Van den Berghe
MargotT
Margot Thys

Amy Mcghee
 

Luca Tesoro


 
Jelle
Jelle Joosen
Margot
Margot Lambrechts
Eline Eline Cosaert
Laurent
Laurent Reunbrouck  
Julie
Julie Steukers
Anouck
Anouck Mees
Cleo Vanlommel
 
Lore Plaum
 
   
 
 
 

Het DansAteljee werkt voor masterclasses, workshops en opleidingen samen met gastdocenten uit binnen en buitenland.

 

Leen Bridts (1978) - Artistieke Leiding - Jeugdsportcoördinator

Leen  Het dansverhaal van Leen Bridts begint in 1989 wanneer ze naar Kontich verhuist en ze inschrijft voor jazzdanslessen bij de Koninklijke Turnkring Sparta. Al snel laat ze zich van haar beste kant zien en enkele jaren later danst ze 5 uren per week. Als jongste bij de gevorderdengroep zet ze haar beste beentje voor, danst ze mee aan de top en behaalt verschillende nationale prijzen.

Op 15-jarige leeftijd krijgt ze voor het eerst een groep dansers onder haar leiding en gaat de bal aan het rollen. Ze richt pre-jazz in bij KT Sparta en begeleidt een paar jaar later ook de semi-gevorderden. In 1997 start ze met funklessen bij de Gezinsbond (toen nog de Bond van Grote en Jonge Gezinnen), neemt zelf deel aan verscheidene dansstages en geeft haar enthousiasme door aan haar jonge dansertjes. Al snel barst het uit zijn voegen en in 2000 is het eindelijk zo ver en wordt haar droom werkelijkheid. Het DansAteljee wordt opgericht en neemt met 125 leden een mooie start.

Terwijl Het DansAteljee jaarlijks groeit en al snel de grootste sportvereniging wordt in Kontich, blijft Leen nationale en internationale dansstages volgen en neemt ze wekelijkse lessen bij Guy Pauwels, Jac Delsing, Kristof De Proft e.a. Jazzdans, hiphop en Afrikaanse dans staan vaak op het programma. Naast al deze dansactiviteiten studeert Leen aan de Gentse Universiteit waar ze in 2001 afstudeert als licentiate in de Motorische Revalidatie en de Kinesitherapie. In 2001 start ze met een eigen praktijk vooral gericht op kinderen met psychomotorische problemen.

Leen blijft actief als danspedagoge en geeft met veel plezier haar danskennis door aan kinderen en volwassenen, niet alleen bij Het DansAteljee, maar ook tijdens dansstages bij verschillende organisaties, sportdagen op school, fitnescentra en verenigingen. Het succes zit hem in haar geduldige aanpak en haar bruisend enthousiasme!

Met haar wedstrijdteams Jazz Unlimited en Jazz Explorers behaalt ze jaarlijks tal van mooie prijzen. In 2010 ontvangt ze voor het aangrijpend dansstuk over het milieu "course of nature" de prijs voor "Beste Choreografie" van het Prague Dance Festival uit 74 deelnemers van over de hele wereld. In 2011 palmen haar teams de meeste gouden plaatsen in op het Nationaal Jazz- en Modern Danstornooi te Leopoldsburg.  In de jaren die volgden verschenen steeds meer wedstrijdcircuits op hoog niveau waar haar dansers moeilijk uit de top 3 weg te krijgen zijn.

Momenteel is en blijft Leen de drijvende kracht achter het DansAteljee, neemt ze nog steeds vele jazz- en funklessen voor haar rekening, houdt ze vanuit haar kinesitherapeutische opleiding een oogje in het zeil, runt ze haar eigen kinepraktijk en heeft ze haar handen vol met haar gezin. Een bezige bij dus, die Leen, maar we kennen haar niet anders.

Francis Raes (1935)

Francis Francis begon zijn opleiding bij Jos Brabants en sloot deze af aan de school van de Koninklijke Vlaamse Opera, o.l.v. Jeanne Brabants. Tegelijkertijd volgde hij een opleiding als acteur aan het Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Hij kreeg een contract als danser bij het Ballet van de Vlaamse Opera, maar besloot zijn balletopleiding te vervolmaken in Londen aan de school van The Royal Ballet.
Na zijn carriere als danser was Francis 22 jaar balletpedagoog aan het Conservatorium van Brugge en is nog steeds zien op het podium in diverse karakterrollen, zoals dr. Coppelius in Copelia.
Bij Het DansAteljee neemt hij verschillende balletlessen voor zijn rekening.

Hilde Weber (1968)

Hilde  Wanneer Hilde als 18-jarige afstudeert aan de Koninklijke balletschool, start ze meteen bij bij de Musicalafdeling van het Koninklijk ballet van Vlaanderen en begint ze aan een 28-jarige carrière in de Musicalwereld. Zij verleent er haar medewerking aan tal van producties. Ook bij Studio 100 en bij Joop van den Ende in Nederland alsook in Duitsland is zij o.a. te zien in producties als Doornroosje, Daens, Mamma Mia, Beauty and the Beast en Gaudí das Musical.
Ondertussen schoolt ze zich om tot danspedagoge en specialiseert zich als balletleerkracht.
Ze geeft gastlessen aan de Koninklijke balletschool, Fontys hogeschool in Tilburg en is 2 jaar lang dansdocent voor de Musical afdeling in de Kunsthumaniora te Antwerpen.  Als Make-up Artist werkt mee aan tal van producties in het kap-en grimeteam.  In 2016 gaat ze mee naar Zweden om op het Eurosong festival de make-up van dochter Laura Tesoro en haar dansers te verzorgen.  Vanaf 2019 maakt Hilde deel uit van Het DansAteljee-Team.

Jelle Joosen (1988)

Jelle   Als sportieve 16 jarige komt Jelle in contact met breakdance. Het is meteen zijn ding en 2 jaar later start hij niet alleen zijn opleiding als regent  LO maar ook als lesgever breakdance.  Hij blijft ook steeds zelf actief als breakdancer en is onmogelijk te stoppen.  In Het DansAteljee ontfermt hij zich over de break-afdeling met als resultaat enthousiaste leerlingen en vooral coole showtjes op kijkmomenten en voorstellingen.

Michiel Van den Berghe (1988)

Michiel  Als 7 jarige leert Michiel zijn eerste streetdancepassen aan en is hij meteen verkocht. Na 5 jaren intensief streetdance gaat hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en start hij met jazzdans bij Maggie Toussaint. Daar klimt hij al snel elk jaar een groep hoger en start hij ook met de klassieke opleiding om zijn techniek te verbeteren. Maar Michiel wil meer en ook hiphop en salsa voegt hij al snel toe aan zijn programma.
Hiphop blijkt helemaal zijn ding en hij volgt bijscholingen om zich tot lesgever te vervolmaken.
Om zijn niveau te kunnen inschatten op gebied van dans, schijft hij zich in voor het dansprogramma SYTYCD seizoen 3.
Tijdens deze unieke ervaring blijft hij bijleren en behaalt hij de 2de liveshow (top16). Deelname aan dit programma triggert zijn interesse in de moderne dans en na deze deelname in 2011, verkent hij de mogelijkheden om moderne dans en hiphop te combineren. Modern Fusion is daarom op het lijf van Michiel geschreven en deze stijl doceert hij ook bij Het DansAteljee.
 

Amy Mcghee (.)

  ...

 

Laurent Reunbrouck (.)

Laurent   Laurent Reunbrouck start op 19-jarige leeftijd met hiphop en geeft ondertussen al ruim 7 jaar dansles.  Hij geeft workshops en lessen doorheen heel België en kreeg mogelijkheid om op te treden voor verschillende artiesten zoals Mika, Nawell Madani, Natalia, Slong Dievanongs, Stan Van Samang, Christoff enzoverder. 
Voor de laatste twee creaties van Luc Petit werkte hij als danser en choreograaf.  Als oprichter en artistiek leider van de DTS, K-DTS en de League of Gentlemen-crew, heeft hij al verschillende competities gewonnen, zoals Hip-Hop International, Hiphop Kingz, UDO, Dance Waves, Hip-Hop Unity en Kamata . In samenwerking met Jeremy Lepine en Sandrine Balleux richt hij NIKKA DANCE COMPLEX  op in Court-Saint-Etienne in Waals-Brabant.  Voor Het DansAteljee komt hij wekelijks helemaal uit het Brusselse om onze hiphoppers volledig onder te dompelen in the real urban stuff!

Luca Tesoro (.)

  ...

Laurie Depas (.)

  ...

Eline Cosaert (1995)

Eline  Als 6-jarige start Eline bij Het DansAteljee. 8 jaar later ruilde ze haar tennislessen in voor een tweede dansuur.  Al snel stond er nog meer dans op Elines planning want toen de  hiphoplessen van start gingen  stond Eline op de eerste rij om in te schrijven.
Na haar studies “jeugd – en gehandicaptenzorg” in het Sint – Norbertus Instituut in Duffel start ze aan de opleiding “kleuteronderwijs” aan Thomas More te Mechelen waar ze ub 2018 afstudeert.
Bij Het DansAteljee neemt ze momenteel de kleuterdans en afdeling “Happy Funk” voor kinderen met een berperking onder haar hoede en kijkt ze er week naar uit om samen met deze geweldige dansers plezier te beleven in de lessen.

Anouck Mees (1995)

Anouck   Als 8-jarige start Anouck met funk-danslessen bij Het DansAteljee. Enkele jaren later start ze ook met jazzlessen en ze staat op de eerste rij wanneer er voor het eerst hiphop-lessen worden toegevoegd aan het dansgamma.   Verschillende jaren weet ze deze drie dansstijlen te combineren maar wanneer ze gaat ze voor een opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit van Antwerpen, focust ze zich voornamelijk op hiphop.   Wanneer ze in 2018 afstudeert als kinesitherapeut, start ze met haar danspassie en haar beroepskennis mee de les “S-Core” op in september 2018.  Deze lessen zijn meteen een schot in de roos en Anouck combineert zo het postgraduaat 'Manuele therapie' met het werken in een kinepraktijk en het geven van de workouts bij Het DansAteljee!

Margot Lambrechts (2000)

Margot Als kleuter voelt Margot al snel danskriebels en start ze ballet bij Partair in Duffel.
Op 6-jarige leeftijd schrijft ze zich in voor funklessen bij Het DansAteljee en neemt ze deel aan haar allereerste show: BinnensteBuiten. Van zodra ze kan, doet ze met succes auditie voor hiphop en jazzlessen. Later neemt ze ook graag modern en ballet op in haar weekprogramma.
Op 16-jarige leeftijd volgt ze een opleiding tot dansanimator bij Danskant in Dworp. Na een succesvolle stage in Het DansAteljee behaalt ze het attest van dansanimator in het jeugdwerk. In haar vrije tijd neemt ze graag deel aan dansworkshops. Het is overduidelijk: dansen is een echte passie voor Margot en deze geeft ze graag aan jullie door.

 

Yasmine Van Damme (2000)

Yasmine Na het zien van de opvoering BINNENSTEBUITEN, schrijft Yasmine zich meteen in in Het DansAteljee om zelf van het dansleven te kunnen proeven. Als 7-jarige neemt ze wekelijkse funklessen, maar al gauw is dat niet genoeg en begint ze als stoere meid op 10-jarige leeftijd aan hiphop. Een jaartje later wordt ze aangeraden om te beginnen met jazz, waar ze dan ook met veel vreugde aan deelneemt.
Naast het dansen doet ze gedurende de hele lagere schooltijd aan turnen en tumbling en ergens halverwege neemt ze daar ook nog atletiek bij. Na enkele fantastische dansjaren, wordt modern geïntroduceerd op het DansAteljee. Zonder te lang te twijfelen doet ze ook daar met succes auditie voor.
Ook balletlessen ontbreken niet in haar programma om op technisch vlak helemaal te ontwikkelen. Vanaf 2017 kan ze zich nog verder ontplooien in de dans door zelf vol enthousiasme funklessen te geven.
Dans zal altijd een grote rol spelen in het leven van Yasmine en ze hoopt deze passie ook door te kunnen geven aan de jonge talenten.

 

Julie Steukers (2003)

Julie   Als klein Julietje keek ze op naar haar grote zus Karen en wanneer zij begon te dansen, kon Julie niet meer wachten tot ze oud genoeg was om in te stappen. Op 5-jarige leeftijd start ze met de funklessen van het DansAteljee en keert ze wekelijks terug met volle goesting. Na 2 jaar shaken in de funkles, probeert Julie iets nieuw proberen en start ze met jazz. Ballet en hiphop volgen ook al snel. Iedere week keert ze met veel enthousiasme terug naar haar danslessen. Voor Julie is Het DansAteljee een plaats waar je jezelf kan zijn en je helemaal kan uitleven. Ze vindt het dus ook nooit erg om er soms eens wat langer te blijven. Na een jaar stage, start ze in 2019 met een eigen groep en hoopt ze haar enthousiasme evenzeer door ge geven aan de volgende generatie dansers zodat op dezelfde manier elke week met veel plezier naar hun dansles kunnen komen.  

 

Margot Thys (2004)

MargotT   Als 4-jarige start Margot met danslessen in Edegem. Een jaar later stapte ze vol enthousiasme over naar Het DansAteljee. Na enkel jaren funk besluit ze er ook jazz, hiphop en modern bij te nemen. Ze kijkt uit naar elke training, show en wedstrijd en geeft zich telkens voor 200%. In 2015 start Margot in het wedstrijdteam hiphop en al snel blijkt dit haar favoriete dansstijl te zijn. Ze combineert haar danspassie met rope skipping waar ze dan weer coole acrobatische trucs leert. In 2018 gaat ze in opleiding om in 2020 volledig voor het dansen te kiezen en mee in het dynamische lesgeversteam van HDA te stappen.  De hiphoppers krijgen er een gedreven dansanimator bij die van wanten weet!