Kleutergroepen

We voorzien dit jaar 4 groepen kleuterdans in ons lesrooster.  2 groepen voor de 2e kleuterklas en 2 voor de 3e kleuterklas. Deze lessen gaan door op woensdagnamiddag of op zaterdagochtend.  
2e kleuterklas: Inimini Funk en Teeny-weeny Funk
3e kleuterklas: Mini Funk en Small Funk

Vanaf schooljaar 2023-2024 zullen er ook balletlessen gegeven worden voor kleuters van de 3e kleuterklas. Er is keuze tussen  Ballet Citrine op woensdag en Ballet d'Argent op zaterdag.
De kleuterballetles wordt in het Engels gegeven en onmiddellijk vertaald in het Nederlands.  In deze tweetalige les, leren de kleuters belangrijke basiswoorden uit de Engelse taal gebruiken.  We hebben dit reeds uitgetest en dit werd door dansers en ouders heel goed onthaald.

Danskledij kleuterfunk

Het liefst van al zien we al onze dansers in Het DansAteljee (HDA)-kledij.  Dit zorgt voor een visuele rust in de lessen en het versterkt het groepsgevoel.  Toch hebben we besloten om praktische redenen het uniform voor de kleuters te vereenvoudigen naar een T-shirt van HDA en een shortje/sportbroek/legging (i.p.v. een danspak voor de meisjes, en een T-shirt-shortcombi voor de jongens).  Ouders kunnen namelijk niet mee in de kleedkamer om te helpen omkleden.  De kleedkamers zijn hiervoor te klein omdat we in de nieuwbouw hebben geopteerd voor maximale dansruimte en minimale kleedruimte.  We vragen daarom om uw dansertje thuis (of in de cafetaria) om te kleden zodat de juffen in de kleedkamer enkel moeten helpen om de jasjes op te hangen en de schoenen te wisselen.

We verwachten elke danser met zwarte sportschoentjes/turnpantoffels, die enkel voor binnen gebruikt worden (onze nieuwe vloer zal u dankbaar zijn).  Deze zijn bij ons verkrijgbaar (prijzen tussen 15 à 20 euro), maar u mag er natuurlijk ook zelf voor zorgen.

De kleuteroutfit samengevat:
□    Een HDA- T-shirt is te koop voor de prijs van € 15 in HDA
□    Een shortje/sportbroekje/legging vrij te kiezen of eentje met logo te koop in HDA 
OF
□    Danspakje van HDA voor de meisjes
EN
□    Zwarte sokjes vrij te kiezen 
□    Zwarte turnpantoffeltjes met stevige zool (geen balletsloefjes) vrij te kiezen
Alles is verkrijgbaar in de shop van HDA. Er is ook een tweedehandsrek aanwezig met koopjes!
kleuterlintjes

Danskledij Kleuterballet

Ballet is pas echt ballet wanneer er een gepaste outfit bij hoort.  Net als de oudere balletdansers voorzien we bij de kleuters een balletmaillot voor de meisjes.  De panty's laten we achterwege, maar balletsloefjes horen er ook bij.  Haren zijn in de balletles altijd vast, met speldjes voor kort haar en voor wie wat langer haar heeft, een dotje.
Beenwarmers zijn aangenaam in de koudere maanden al blijft de temperatuur vrij constant in de zalen die thermostatisch geregeld zijn.

De kleuter-balletoutfit samengevat:
□    Zwarte balletmaillot van het merk So Danca voor de meisjes (te koop in HDA)
□    Een HDA- T-shirt en een HDA aansluitend shortje voor de jongens.
EN
□    Witte sokjes voor de meisjes en zwarte sokjes voor de jongens
□    Roze balletsloefjes - So Danca - voor de meisjes en zwarte voor de jongens (te koop in HDA)
□    Haren altijd bij elkaar / in een strakke dot.
EVENTUEEL
□    Roze of zwarte beenwarmers / roze of zwarte cache coeur zonder lintjes
 

balletdot

Curieuze neuzen

Natuurlijk komt u graag kijken naar uw danser. Praktisch is dit echter moeilijk in onze zalen.  Daarom organiseren we kijkmomenten op het einde van het trimester.  Omdat dit voor de kleuterouders te lang wachten is, voorzien we een binnenloermomentje op het einde van de eerste dansles in september en een heus kijkmoment in de week voor de herfst- kerst– en zomervakantie.  Breng iedereen mee, die uw danser graag aan het werk wil zien.  Tijdens de kijkmomenten is de bar open in de cafetaria en voorzien we extra lekkernijen en drankjes.  Alle andere weken kan u zichzelf bedienen aan de automaten.
 

Wat doen we eigenlijk in de funklessen?

Onze kleuterdans wordt gegeven voor ervaren dansanimatoren, professionele dansdocenten en kleuterjuffen.
Spelenderwijs leren kleuters de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam kennen vanuit improvisatie of juist door het aanreiken van leuke oefeningen of motorische opdrachtjes. 
Groot of klein, bewegend of stil, snel of traag: vanuit grote bewegingscontrasten worden de kinderen gestimuleerd te dansen. We combineren spel en muziek en leren ons lichaam controleren. We maken kennis met de basiselementen van jazz en funk en houden van leuke tussendoortjes zoals ‘schrijfdans’ en ‘volksdans’.  Natuurlijk leren we ook échte dansjes en kleine choreografietjes, leren we samen dansen of juist apart bewegen. Kleuterdans is niet alleen geweldig leuk, het draagt bovendien zijn steentje bij aan de ontwikkeling van het kind. Niet alleen de muzikaliteit en het ruimtegevoel, maar ook de grove motoriek, coördinatie en concentratie worden gestimuleerd.