Nieuw bij Het DansAteljee

Een workout op maat van personen met een neurologische aandoening.

Volgens artsen kan het ritme van de muziek patiënten met een neurologische aandoening helpen om de bewegingen van het lichaam te coördineren.  
Daarnaast is ook het sociaal contact erg belangrijk.
Omdat in Het DansAteljee veel kinesitherapeuten aan het werk zijn, en we al lang met de plannen speelden om iets te voorzien voor mensen met aandoeningen als Parkinson, MS, CVA,... gaan we een samenwerking aan met Fanny Van Geel. Zij onderzocht aan de UHasselt eerder al hoe dans ook kan helpen om symptomen van Multiple Sclerose te bestrijden.

De docente kan de dansen vlot aanpassen naar het individuele niveau en symptomen van de danser, waardoor iedereen een fijne les voorgeschoteld krijgt.
Daarnaast maakt het dansen enorm veel gelukshormonen vrij en zorgt de aangename groepssfeer  voor een fijne en ontspannende danssessie en therapie.

De danslessen bestaan uit een leuke mix van verschillende dansstijlen en worden zowel op recente als op nostalgische muziek gegeven.  De focus ligt op het versterken van de spieren, het los maken van de gewrichten en het verhogen van uithouding, coördinatie, evenwicht en cognitie.
Ook partners of personen zonder een aandoening zijn welkom in deze lessen! Loophulpmiddelen vormen geen enkel probleem en de les kan ook zittend gevolgd worden indien nodig; heel de les of pas halverwege.
In dit open level kan zowel iemand met ervaring als iemand zonder ervaring terecht.

Voor we een lessenreeks aanbieden (gepland vanaf januari), organiseren we al 4 kennismakingslessen in oktober en november.

donderdag 19 oktober om 11u
donderdag 26 oktober om 11u

donderdag 9 november om 11u
donderdag 16 november om 11u

en als het echt supertof is, dan doen we er nog eentje bij op donderdag 30 november, ook om 11u.

Voor deze kennismakingslessen betaal je 15 euro per keer en per persoon.

Inschrijven hiervoor kan via onze website of stuur ons een mailtje voor meer informatie.

neuro dance

Krantenartikels:

HLN 11/04/2023  en   GVA 11/04/2023